Heusden – Zolder 15 april 2017

Saturday 15 april stond Heusden op Zolder op het programma. We hadden in totaal 44 pigeons basketed. 19 doffers in 25 hens.

De voorspellingen voor het weer waren niet al te best. Het zou in Noord en Midden Nederland opklaren en de regen zou via het zuidoosten en België wegtrekken naar Duitsland. En onze duiven van afdeling 9 zaten in het oosten van België en dan weet je bij voorhand al dat het een middag lossing gaat worden. In Nederland was het goed duivenweer. In België werd het ‘s middags ook beter en daarom werden de duiven om 13.30 hour unloaded. Toen we om 13.30 uur nog even op de radar keken zagen we dat er in België nog best veel bewolking aanwezig was en dat de zichten nog niet al te best waren. Toen we daarna op de afdelingssite zagen staan dat de duiven een matig vertrek hadden wisten wij al genoeg. Dat wordt weer een moeilijk vluchtje.

Via de app kregen we de eerste berichten binnen van tijden hoe laat ze in in de Achterhoek (around 3) aankwamen. Een simpel rekensommetje er op los gelaten betekende dat ze bij ons op ongeveer 15.37 uur moesten komen. Toen de eerste om 15.35 hour sitting with us at the clock, we knew that this hen 2016-1173637 it was right on time. We then 8 minutes had to wait for our 2e dove that was a lot less. Then they were not smoothly and over a distance of 183 km. Normally they have such a flight fifteen minutes after the first is largely home. But unfortunately. It trickled through it but there were still several minutes or between they came. So all in all not a good arrivals. Little about and called again and then you hear that this was the same everywhere. Too bad it is not otherwise. Probably they all sides flown to the discharge but not the right way. Perhaps still unloaded early and not wait until it was really good pigeon weather. Het waren ook bijna allemaal andere duiven voorop in plaats van onze te verwachten duiven.

Bij het maken van de uitslag hadden we de 3e duif van de vereniging en gingen we daarna reeds naar de 24e van de vereniging met onze 2e dove (See results). Our club member Vincent Bonnes had the 1e en bleek later ook de 1e in de gehele kring 2 te hebben. Vincent congratulations.

Aanstaand weekend gaan de duiven naar Asse Zellik. Hopelijk wordt dat weer een “normale vlucht” . We will see.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.