Duffel

Saturday 28 August 3e Natoer flight from Burdinne over a distance of 236 km.

Last week all pigeons came back from the flight, that's why we're here again 76 could basketing. (26 doffers, 26 hens and 24 youngsters)

The weather forecast was not great. Lots of clouds and numerous showers on the east side of the Netherlands and Belgium. Vandaar dat de afdeling reeds vrijdagavond besloot om niet naar Burdinne te gaan maar naar het westelijk gelegen Duffel. De afstand bleef ongeveer hetzelfde, iets minder zelfs, Duffel is voor ons 219 km.

Zaterdagmorgen was het gelukkig op de losplaats meteen goed en werden de duiven gelost om 8.45 hour. Aan de oostkant van Nederland was het op dat moment niet goed en regende het al enige tijd. In de loop van de morgen werd het wel wat beter maar echt geweldig was het niet. Het werd wel droog maar de zon kwam niet door de wolken heen. Verder waaide er een redelijke wind uit het Noorden. All in all, conditions for a spicy vluchtje. Voor al onze duiven moest het te doen zijn omdat ook zelfs de jonge duiven reeds over de nodige ervaring beschikken.

Door de N-wind lag de snelheid niet al te hoog en zou rond de 70 km per uur gaan bedragen. About 11.53,20 we have 1e pigeon clocked. Dit keer een 2-jarige doffer, from 19-1338340. We had almost 5 minuten op onze 2e dove wait, dat is voor zo’n kort vluchtje en zoveel duiven mee best lang. Daar was dan ook wel aan te zien dat ze het onderweg niet makkelijk hadden. Maar gelukkig nadat de 2e er was kwamen ze weer achter elkaar binnen. Het ging niet zo vlot dan de eerste 2 weken maar kwamen toch goed af.

Dit keer waren alle duiven vlot terug, namelijk om 14.03 uur ging de laatste oude doffer over de antenne en konden we de kleppen van de hokken dicht doen. Bij andere liefhebbers die onervaren jongen mee hadden was dit wel anders. Daar zijn meerdere duiven helaas niet thuis gekomen.

We had this time 1e duif in de Vereniging met verder 7 pigeons in the first 10. Een super resultaat. Next we had 52 of the 76 pigeons in the price. Wederom een fraai percentage van 68% (See results)

Er zijn nog 2 vluchten te gaan. Komend weekend staat Arlon op het programma. A fat 300 km, wederom met een N tot NO wind maar hopelijk met betere luchten dan afgelopen week. Kan weer een mooi vluchtje worden.

Good luck to all with the preparations.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.