Duffel 23 april 2016

Saturday 23 april werden de duiven gelost in Duffel. De voorspellingen van het weer waren niet al te best maar het was zaterdag prima vliegweer, alhoewel de temperatuur wel aan de lage kant was. Echter de zichten waren perfect en er stond wel een noorden wind maar over een afstand van 219 km mag dat geen probleem zijn. They were then released at 09.00 hour. De verwachtingen waren dat ze er dan iets voor 12 zouden zijn en dat was dan ook inderdaad zo. From 1e duif was dit keer de 13-1766106, deze duivin had dit jaar nog niet veel laten zien maar we dachten wel dat ze een keer weer bij de eersten zou zitten. Ze stond daarom ook nog steeds op de 2e place (designated) op de inkorflijst. Vorig jaar was ze de beste duivin van onze Midfondclub Afdeling 9. Hopelijk is dit weer het begin van een mooie reeks net als in 2015 van deze 13-1766106.

Het werd een mooie vlucht voor de duiven en ze kwamen dan dit keer ook bijna allemaal van de goeie kant. Vorige week met een harde Zuid Westen wind kwamen ze veelal vanuit het Noorden. Ze waren allemaal vlot terug. We begonnen dit keer met een 2e place in the Association. Clubgenoot A. Olde Riekerink ging dit keer met de eer strijken. (Albert congratulations) Next we had the 6e, 7e, 10e, 11e etc. of our Association. Of the 38 basketed pigeons sat there 25 in the price. (66%) Langzaam aan begint dat er op te lijken. Bekijk hier de verenigingsuitslag.

De komende weken wordt de afstand opgevoerd zodat we in Mei en Juni hopelijk weer gaan naar een aantal mooie Midfondvluchten. Aanstaande zaterdag gaan ze naar Mettet, wederom een Vitesse vlucht.

Gelukkig hebben we aan het begin van deze week geen vluchten. Het is slecht weer, koud met winterse neerslag. Hopelijk gaat dat de komende dagen nog veranderen zodat we zaterdag weer een normale vlucht hebben.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.