Deurne 9 juli 2016

Saturday 9 juli de eerste jonge duiven vlucht van het seizoen vanuit Deurne. De vooruitzichten waren goed en we hebben ook alle 49 pigeons basketed. We hadden reeds een aantal keren met het De Lutte liefhebbers opgeleerd en dat ging naar volle tevredenheid. Ook waren ze reeds mee geweest op Holten en Zutphen met de africhting van de Kring. Op Holten waren er 19 die achterbleven en op Zutphen kwamen ze alle terug. De verwachting was dan ook dat ze nu op Deurne goed zouden afkomen. Ze will be drawn om 10.25 hour. About 11.48,53 werd de eerste geconstateerd. The first 17 duiven kwamen perfect, elke minuut wel eentje en tevens mooi om tijd. Daarna stokte het en duurde het soms lang dat er weer eentje aan kwam vliegen.

Rond 14.00 hour, so 2 later hadden we er 29 of the 49 basketed pigeons. Deze zaten ook allemaal in de prijs. Voor een vlucht van 128 km is dit echt niet normaal. We hebben er uiteindelijk 37 terug gekregen, dus alweer een verlies van 12. Zo wordt het heel snel minder.

We had this time 1e, 10e, 11e, 14e, 15e, 16e etc.. van de verening. Al met al voor de uitslag niet verkeerd maar te veel verliezen. Click here for the results.

Er zijn bij ons in de vereniging en ook bij andere liefhebbers heel grote verliezen. Er zijn liefhebbers die nog geen 10% terug hebben. Drama bij heel veel liefhebbers.

We hebben bij ons in de vereniging 18 lovers, hiervan hebben nu maar 9 liefhebbers ingekorfd en dat zal de komende weken alleen maar minder worden. Waar gaat dit heen met de duivensport?

Wat is de oorzaak van deze grote verliezen? Veel liefhebbers vragen zich dit af. Waar ligt het aan?

Het weer leek redelijk goed maar toch zien we dat Kring 1, die een half uur later lost de verliezen veel minder zijn en de duiven ook veel beter af kwamen Binnen 20 minuten de prijzen verdeeld. Toch weer te vroeg gelost? De lucht nog niet goed genoeg, nog te veel strepen in de lucht, inversie enz.?

Deze week nog maar weer een keer africhten met de liefhebbers uit ons dorp en dan komend weekend maar weer zien hoe het gaat.

Until next week!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.