Chalons en Champagne

Saturday 04 juni the 3e middle distance race of this season from Chalons en Champagne. Op het programma stond Nanteuil maar de verwachting op de donderdagavond waren dat het daar zaterdag morgen niet best zou zijn om te lossen, vandaar dat ze al op tijd hebben besloten om een andere losplaats te nemen. Op zich is dat een juiste beslissing om op tijd te verkassen van losplaats maar om dan zaterdag morgen reeds om 7.00 uur te lossen terwijl de zichten niet goed zijn voor de duiven is dan weer een raadsel waarom er zo vroeg gelost wordt. De weersverwachtingen waren voor de hele dag goed te noemen en daarom had best gewacht kunnen worden tot 8.00 uur of desnoods 9.00 hours to unload. Op de radar was heel goed te zien dat de zichten op 7.00 uur niet goed waren. En als je dan leest op de site van de afdeling dat het vertrek niet goed of super was maar redelijk dan weet je al dat het een zware lastige vlucht voor de duiven zal gaan worden. Jammer dat de eindverantwoordelijke van de lossingscommissie op die dag niet in overleg gaat met zijn collega’s van de commissie.

Door de sterke NO wind zou de snelheid van de eerste duiven rond de 70 km per hour. De eerste duiven zouden dan rond 13.00 arrive at us. Helaas moesten we wachten tot 13.19,30 dat onze 1e duif over de antenne ging. Het was de jarige doffer 21-1598206. De duiven daarna kwamen nog redelijk maar lang niet zoals we gehoopt en verwacht hadden.

In the club we had this time 3e, 4e in 6e place (See results). Omdat het een vlucht was met een stroef verloop hadden we dan ook maar 20 of the 35 pigeons in the price. Ook de aangewezen duiven waren niet in de kop van de uitslag te vinden.

Next week 5e vitessevlucht van het seizoen vanuit Arlon. Hopelijk wordt dat een mooie vlucht.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.