Arlon

Saturday 4 September 4e Natoervlucht vanuit Arlon over een afstand van 306 km.

We hadden de meeste duiven nog wel weer ingekorfd, dit waren er dit keer in totaal 62 namely 14 doffers, 24 hens and 24 youngsters. De oude duiven vallen al aardig in de rui vandaar dat we een aantal hebben thuis gelaten.

De hele week kijk je naar de weersvooruitzichten en die zouden goed zijn voor de zaterdag. Een kalme NO wind en zonnig weer. Als het dan zaterdag morgen is en het weer bericht meld een grijze start en daarna opklaringen dan hoop je dat het allemaal maar weer goed komt en dat ze niet te vroeg lossen. Helaas kwam dat niet goed. It was to 10.00 uur al gelost. Op de losplaats was het wel goed, echter op de radar kon je toen al zien dat ze boven Zuid Nederland tegen de zware bewolking aan zouden vliegen. Die was dan echt nog niet opgelost. De zichten waren daar zeer slecht. En dat gebeurde ook. Er zijn altijd een aantal duiven die er wel goed door komen maar het verloop was daarna voor een vlucht over 306 km zeer slecht te noemen.

From 1e duif ging bij ons om 14.19 uur over de antenne en die haalde een snelheid van 71 km per hour. Daarna kwamen er wel duiven maar zeer traag. Gelukkig zijn alle oude duiven terug gekomen en van de jonge duiven zijn er 3 achter gebleven.

We hadden dit keer in de vereniging zowel bij de jonge als de oude duiven de 1e place. Dat is uiteraard mooi maar we hadden graag gezien dat het een normale vlucht was geweest.
Bekijk de uitslag van de youngsters in the Natour

Het concours voor de prijzen stond bijna anderhalf uur open. Veel en veel te lang voor zo’n kort vluchtje.

Sometimes you wonder if the release committee doesn't have radar images on which they can see how the weather is on the way. All other departments in the north of the country released hours later than our department and the progress there was good everywhere.

Next Saturday is the last Natoer flight but we have decided not to participate in that anymore. Feel good for this year. We give the pigeons rest so they can get through the moult well.

For those who still participate, good luck and see you later.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.