Duffel

Zaterdag 24-08-2019 stond de 4e Natoer vlucht op het programma.

We hebben nu ook alle oude duivinnen thuis gelaten, zij mogen nog mooi even op eitjes komen, daarna wordt het tijd voor de rui.

Dus alleen de jonge duiven waren mee, in totaal 25. Gelukkig hebben deze de laatste weken de nodige ervaring opgedaan want het zou best weer een pittig vluchtje worden.

Door de sterke inversie kon er pas gelost worden om 09.00 uur. Het werd een warme dag, strak blauwe lucht en de wind kwam uit het zuidoosten. Mede door de vele duiven die in het westen van onze afdeling wekelijks mee gaan, weet je van te voren al dat het voor de onervaren jonge duiven een moeilijke dag zal gaan worden.

In Rijssen, Nijverdal en Daarlerveen (westen van onze afdeling) kwamen de duiven super, liefhebbers met een prijs percentage tussen de 80% en bijna 100%. Geweldige uitslagen daar.

Bij ons kwamen de duiven ook best wel redelijk goed. De eerste duiven vlogen er bijna 3 uur over en dat over een afstand van 220 km.

Wij hadden de 2e, 4e, 5e, 7e en 8e van de vereniging en verder 15 van de 25 duiven in de prijs. Wederom een heel fraai percentage van 60% (zie uitslag)

Helaas waren er meerdere liefhebbers die de jonge duiven niet goed kregen en waar wederom veel verliezen zijn.

Volgende week de 5e Natour vlucht en wel vanuit Bierges. Hopelijk wordt het iets kouder en gaat de wind uit het westen waaien. We zullen zien.

Succes allemaal.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.