Duffel

Zaterdag 1 juni 2024 stond Charleville op het programma. De 4e vitessevlucht van dit jaar.

Voor de zoveelste keer dit jaar waren de voorspellingen van het weer niet geweldig. Daarom werd er geadviseerd om een vlucht te doen meer naar het westen van België. Dit keer gingen de duiven naar Bierges. Op zaterdag was het weer dusdanig dat er niet gelost kon worden en er werd besloten om iets dichterbij te komen en vanuit Duffel op zondag een vlucht te hebben. Ook op zondag was het niet geweldig maar er kon toch uiteindelijk om 11.15 uur gelost worden.

Er waaide een Noord tot Noord Westen wind. Het zicht was over de gehele vlieglijn goed en het zou een mooie vlucht kunnen worden. De eerste duiven werden rond 14.00 uur verwacht.

We hadden 44 duiven mee gedaan en wel 20 doffers en 24 duivinnen. Dit keer werd het een hele fraaie vlucht voor onze duiven. Ze kwamen geweldig terug. De 1e duif werd geklokt om 14.00,44, een jarige duivin, de 23-9037057, altijd mooi dat jarige duiven het ook goed doen.

Daarna kwamen ze heel vlot terug, binnen 10 minuten na de eerste waren er reeds 24 de antennes gepasseerd. Ze kwamen dit keer ook eindelijk een keer allemaal van de goeie richting. Dit komt natuurlijk ook hoofdzakelijk door de NW wind.

In de vereniging hadden we de 2e, 3e 6e en 7e duif (zie uitslag), in het rayon tegen 2.208 duiven hadden we de 4e, 6e, 12e en 13e duif. Dus 4 duiven bij de eerste 13 tegen 2.208 duiven. Bijzonder goed. Verder waren we blij dat dit keer ook de doffers er waren, het ging bijna om en om. Dan weer een duivin en dan weer een doffer.

Ook het prijs percentage was heel hoog en bedroeg 80%. (44 mee en 35 in de prijs)

Al met al een een perfecte vlucht. In de vereniging ging de winst dit keer naar Peter Wolbers, heel mooi gedaan Peter en proficiat met deze 1e prijs.

Komend weekend een midfondvlucht. Donderdag avond wederom inkorven, zoals het nu lijkt doen we er 40 mee. Hopelijk knapt het weer wat op en blijft de wind in de Westhoek zitten zodat we mooie frisse luchten krijgen met goede zichten.

Succes iedereen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.