Duffel

Zaterdag 28 augustus de 3e Natoer vlucht vanuit Burdinne over een afstand van 236 km.

Vorige week waren alle duiven terug gekomen van de vlucht, vandaar dat we er nu ook weer 76 konden inkorven. (26 doffers, 26 duivinnen en 24 jonge duiven)

De vooruitzichten van het weer waren niet geweldig te noemen. Aan de oostkant van Nederland en Belgie veel bewolking en talrijke buien. Vandaar dat de afdeling reeds vrijdagavond besloot om niet naar Burdinne te gaan maar naar het westelijk gelegen Duffel. De afstand bleef ongeveer hetzelfde, iets minder zelfs, Duffel is voor ons 219 km.

Zaterdagmorgen was het gelukkig op de losplaats meteen goed en werden de duiven gelost om 8.45 uur. Aan de oostkant van Nederland was het op dat moment niet goed en regende het al enige tijd. In de loop van de morgen werd het wel wat beter maar echt geweldig was het niet. Het werd wel droog maar de zon kwam niet door de wolken heen. Verder waaide er een redelijke wind uit het Noorden. Al met al condities voor een pittig vluchtje. Voor al onze duiven moest het te doen zijn omdat ook zelfs de jonge duiven reeds over de nodige ervaring beschikken.

Door de N-wind lag de snelheid niet al te hoog en zou rond de 70 km per uur gaan bedragen. Om 11.53,20 hebben we de 1e duif geklokt. Dit keer een 2-jarige doffer, de 19-1338340. We moesten bijna 5 minuten op onze 2e duif wachten, dat is voor zo’n kort vluchtje en zoveel duiven mee best lang. Daar was dan ook wel aan te zien dat ze het onderweg niet makkelijk hadden. Maar gelukkig nadat de 2e er was kwamen ze weer achter elkaar binnen. Het ging niet zo vlot dan de eerste 2 weken maar kwamen toch goed af.

Dit keer waren alle duiven vlot terug, namelijk om 14.03 uur ging de laatste oude doffer over de antenne en konden we de kleppen van de hokken dicht doen. Bij andere liefhebbers die onervaren jongen mee hadden was dit wel anders. Daar zijn meerdere duiven helaas niet thuis gekomen.

We hadden dit keer de 1e duif in de Vereniging met verder 7 duiven bij de eerste 10. Een super resultaat. Verder hadden we 52 van de 76 duiven in de prijs. Wederom een fraai percentage van 68% (zie uitslag)

Er zijn nog 2 vluchten te gaan. Komend weekend staat Arlon op het programma. Een dikke 300 km, wederom met een N tot NO wind maar hopelijk met betere luchten dan afgelopen week. Kan weer een mooi vluchtje worden.

Succes allen met de voorbereidingen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.