Duffel

Zaterdag 4 juli 2020 waren er 2 vluchten voor oude duiven. Een vitessevlucht alsmede een eendaags fondvlucht.

Het weer zat dit weekend niet mee. Veel bewolking en buien op de gehele vlieglijn. We hadden gehoopt dat ze zaterdag toch gelost werden maar daar stak het IBW een stokje voor. Dus allebei de vluchten uitgesteld naar de zondag. Ook zondag was het niet geweldig met het weer zodat uiteindelijk de Vitesse vlucht om 13.50 uur gelost werd.

Er was al een beetje heen en weer gereden met de vrachtwagens maar zondag werd er gelost in Duffel. We hadden op de vitesse 47 duiven ingekorfd. (24 doffers en 23 duivinnen)Met een harde ZW wind zou het wederom een snel vluchtje gaan worden. De eerste duif van ons haalde dan ook een snelheid van 131 km per uur. Door de harde wind konden de duiven slecht naar beneden komen en bleven ze maar rondjes draaien. Binnen een half uur na de eerste waren alle duiven weer thuis. We kregen ze best goed.

De 1e duif was wederom een doffer, dit keer de 4 jarige doffer 16-1173617 die geklokt werd om 15.30,07. Deze doffer werd 1e in de vereniging en 2e in het rayon tegen bijna 1800 duiven. Een knappe prestatie. Verder hadden we de 4e, 5e, 6e, en 10e van de vereniging (zie uitslag) Ook het prijspercentage was weer goed te noemen. 27 van de 47 duiven hadden prijs, een percentage van bijna 58%.

De standen van de Vitesse kunnen nu ook opgemaakt worden. Er zijn dit jaar maar 3 vitessevluchten. Met het grote aantal duiven dat wij wekelijks spelen zijn we toch weer 1e onaangewezen geworden in het Rayon met 8 verenigingen. Ook op het aangewezen kampioenschap zijn we hoog geëindigd, daar staan we op een fraaie 2e plek in het rayon. Al met al geen verkeerde eindstanden.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.