Duffel 2 mei 2015

De hele week waren de voorspellingen voor de zaterdag bijzonder goed. En als dit dan zaterdags ook uitkomt dan verheug je al op een mooie zaterdag met hopelijk veel vroege duiven.

Het was werkelijk schitterend duiven weer. Mooie blauwe luchten met witte wolken. Bijna geen wind zodat ze op eigen kracht naar huis moesten vliegen. We hadden zelf aan een snelheid van 80 km per uur gedacht maar het gaat steeds sneller.

Ze werden gelost om 09.45 uur op een afstand van 257 km en de eerste duif werd geklokt om 12.46 uur. Dus iets meer dan 3 uur zodat de snelheid uit kwam op 85 km. per uur. Het ging zo snel met de eersten dat we er binnen één minuut al 7 in de klok hadden. Ze kwamen werkelijk geweldig terug. Binnen 7 minuten hadden we er al 27 van de 40 ingekorfde duiven. Met een half uurtje waren ze ook alle 40 terug en konden de kleppen van de hokken dicht.

We wisten meteen al dat de eerste 7 duiven mooi op tijd waren want we hadden verder nog geen duif zien vliegen.

‘s Avonds bij het maken van onze verenigingsuitslag bleek wel dat onze duiven fantastisch hadden gepresteerd. We hadden 1 t/m 8 in de vereniging en wel geteld 20 duiven bij de eerste 43. En dat in een vereniging met een aantal goede liefhebbers zoals een V. Bonnes, J. Bekkedam en G. Steunebrink. (zie uitslag)

In ons Rayon was onze dorpsgenoot G. Spitshuis ons net voor. Gerald had dit keer de 1e en 2e van het geheel. (Proficiat)

Verder hadden we in onze afdeling 9 tegen 28.254 duiven wel geteld 7 duiven bij de eerste 88.

Kortom een super zaterdag en op naar de volgende met aanstaand weekend de eerste Midfond vlucht vanaf St. Quentin met een afstand van 378 km. Zoals de verwachtingen nu zijn gaat de wind uit het zw waaien dus dat zal weer een snel vluchtje worden.

Iedereen weer succes.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.