Dudelange

Ook hadden we de laatste Midfond vlucht van dit seizoen en wel vanuit Dudelange over een afstand van 324 km.

We hadden wederom alles mee gedaan en dat wil zeggen in totaal 38, 16 doffers en 22 duivinnen.

Deze oude duiven werden gelost om 08.00 uur, ook een mooi tijdstip en met 324 km een redelijke afstand met dit warme weer.

Ook bij deze vlucht hadden we uitgerekend dat we rond 12.30 uur zouden moeten zitten voor een vroege duif. En wat verbaasde ons, om 12.24 kwam de eerste reeds aangevlogen. Dit keer onze 2e getekende, een doffer, de 16-1173607. Als je dan 12 minuten moet wachten op de 2e duif dan weet je bij voorbaat al dat het wel een super vroege duif moet zijn. Het duurde even voordat de 3e kwam maar daarna kwamen ook deze oude duiven goed terug.

Alle 38 duiven waren snel thuis zodat daar de klep ook dicht kon, dat is altijd een lekker gevoel dat alles thuis is.

Toen de uitslag werd opgemaakt bleek maar weer eens hoe vroeg onze 1e duif zat. We moesten 12 minuten wachten op onze 2 duif en die werd zelfs nog 2e in de vereniging.(zie uitslag).

Nadat ‘s avonds alle verenigingen hadden ingestuurd zagen we dat onze 16-1173607 ook de 1e plek had veroverd in onze kring van de afdeling. Perfect gedaan dus van de 607.

Al met al dus een schitterend weekend met heel veel vroege prijsduiven bij de jonge duiven en een heel vroege duif bij de oude duiven.

De oude duiven zitten nu bij elkaar en mogen op eitjes komen.

De jonge duiven hebben we van elkaar gescheiden (doffers / duivinnen) om te proberen ze thuis aan het vliegen te houden.

Komend weekend gaan de jonge duiven naar Tongeren. (199 km)

Succes allen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.