Dreis-Bruck

Zaterdag 6 juni dan eindelijk de 1e prijsvlucht van dit seizoen en wel vanuit het Duitse Dreis-Bruck over een afstand van 229 km.

Over de eerste 3 vluchten hadden we nog geen verliezen en daarom konden we er nu ook weer 76 mee doen. (35 doffers en 41 duivinnen)

Er werd dit keer wel zeer vroeg gelost, en wel om 06.50 uur. Dit is de laatste jaren niet meer voor gekomen. De lossingscommissie moest kiezen tussen of heel vroeg of begin van de middag in verband met een zone met regen die over het zuiden van Nederland trok van west naar oost. Het Noorden van de afdeling werd daarom gelost om 06.50 uur en het Zuiden van de afdeling uiteindelijk om 13.15 uur. De wind was zuid west en het zou daarom wel weer een snel vluchtje worden. We hadden de eerste duiven om goed 9.00 uur verwacht maar het duurde tot 09,14.20 uur voordat de 1e duif, de jarige duivin 19-1338336 over de antenne ging. Het verloop was in het begin niet bijzonder, waarschijnlijk toch te veel hinder van de buien in Limburg en de Achterhoek. Tussen de 6e en 7e duif zat bij ons meer dan 7 minuten en dat over een afstand van 229 km. Dat is niet een normaal verloop van zo’n kort vluchtje.

Om goed half 10, dus ongeveer een klein half uur later dan de eerste kwamen ze in één keer wel achter elkaar. Waarschijnlijk zijn ze toch met grote groepen om de buien heen gevlogen.
In de vereniging hadden we dit keer de 2e, 4e, 5e, 6e, 8e en 9e (zie uitslag) met verder in het rayon bijna de helft in de prijzen. (37 / 76) Vincent Bonnes ging dit keer met de eer strijken van de 1e plaats.

Om 11.00 uur waren er 74 van de 76 terug op het hok, de andere 2 zijn tot op heden nog niet weer terug gekomen.

Komende weekend zal een afdelingslossing worden vanuit Etroeungt over een afstand van 330 km met waarschijnlijk meer dan 20.000 duiven, een zeer fraai aantal. Dit jaar voor het eerst in Frankrijk. Zoals de verwachting nu is, een keer NO wind. Zou een keer mooi zijn maar we zullen zien.

Succes allemaal weer komend weekend.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.