Dizy le Gros

Zaterdag 14 mei de 1e Midfondvlucht van dit jaar vanuit Dizy le Gross over een afstand van 368 km.

We hebben het totaal aantal ingekorfde duiven terug gebracht naar 40, en wel 15 doffers en 25 duivinnen.

Dit keer waren de vooruitzichten van het weer goed te noemen en op zaterdag was het ook direct goed duivenweer. De lossing was dan ook al om 08.00 uur en de duiven hadden een super vertrek. De verwachte snelheid met een kalme Westen wind zou ongeveer rond de 90 km per uur liggen. De eerste duiven in de afdeling haalden net die snelheid.

Bij ons werd de 1e duif om 12.11,25 geklokt. We hadden nog geen duif zien vliegen dus deze was weer mooi op tijd. Het was wederom de jarige duivin 21-1598225, deze is nu voor de 3e keer op rij zeer vroeg in de uitslag. Ze staat dan ook bovenaan bij de duifkampioenen, en dat voor een jarige duivin! Daarna kwamen de duiven wederom zeer goed terug. Binnen het half uur waren er reeds 34 van de 40 thuis.

Op deze 1e Midfondvlucht hadden we in de vereniging de 1e, 3e, 4e, 5e en 8e plek met verder 9 duiven bij de eerste 18. Wederom allemaal vroege duiven (zie uitslag).

Ook in het rayon stonden de eerste 4 duiven mooi vroeg in de uitslag. Dit keer hadden we in de afdeling 34 van de 40 ingekorfde duiven in de prijs, een wel heel fraai percentage van 85%. De prijs percentages zijn dit jaar wel heel bijzonder. De 1e week 80%, de 2e week 82%, de 3e week 85% en nu de 4e vlucht wederom 85%. Dit is wel heel hoog maar komt natuurlijk ook doordat we gelukkig elke week nog schitterend duivenweer hebben en dan komen de duiven in vorm goed terug.

Komende week wederom een midfondvlucht vanuit Chalons en Champagne over een afstand van 419 km. Zoals nu de vooruitzichten zijn moet het goed komen maar donderdag en vrijdag wel veel regen en onweersbuien. Hopelijk behoren deze zaterdag tot het verleden.

Succes met de voorbereidingen en tot volgende week.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.