Dizy le Gros

Zaterdag 19 juni alweer de 4e midfondvlucht van dit seizoen. Op het vliegprogramma stond Peronne als losplaats, deze werd al snel gewijzigd in Morlincourt en uiteindelijk is het Dizy le Gross geworden.

We hadden dit keer 30 duiven ingekorfd, 5 doffers en 25 duivinnen. De voorspellingen van het weer waren voor de zaterdag goed, als het dan zaterdag is en de lucht ziet er goed uit dan zijn de verwachtingen hoog gespannen. Omdat de duiven vrijdagavond zijn ingekorfd waren ze niet vroeg op de losplaats. De duiven moeten minimaal 2 uur staan om bij te komen van de reis en daarom moest er gewacht worden met lossen tot 08.30 uur. De lossing verliep super goed. Dit keer waaide de wind uit het ZW. , de snelheid van de eerste duiven zou daarom rond de 100 km per uur liggen. En dat was ook het geval.

De 1e duif in De Lutte van John Bekkedam en Martin Blockhuis werd via de app doorgegeven op 12.12,23. We moesten daarna nog bijna 6 minuten wachten voordat de 1e duif bij ons kwam aangevlogen. Dat is voor een Midfondvlucht van 368 km veel te lang. Dit keer was het de 3-jarige duivin 18-1552129 die als eerste over de antenne ging. Als 2e duif ging dit keer over de antenne de jarige duivin 00-1176071, deze is nu reeds 4 keer vroeg op de midfond geweest, vandaar dat ze in de diverse standen hoog genoteerd staat. Na de eerste 2 duiven moesten we wederom lang wachten, en wel 4 minuten. Daarna druppelden ze binnen maar heel vlot ging het niet.

Dit keer ging de 1e plek dus naar de heer Bekkedam en Blockhuis, John en Martin proficiat. Onze duiven stonden op de 2e, 5e en 7e plek. Verder hadden we 19 van de 30 duiven in de prijs, wederom een fraai percentage van 63% (zie uitslag)

Jammer was dit keer wel dat de aangewezen duiven niet vroeg in de uitslag stonden. Elke week weer lastig om de aangewezen duiven te vermelden. Onaangewezen pakten we de punten wel binnen. Ook in de diverse standen staan we er nog altijd goed voor.

Komende week de volgende midfondvlucht en wederom vanuit Nanteuil.

Succes iedereen met de voorbereidingen en tot volgende week.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.