Dizy le Gros

Zaterdag 8 mei stond er een vlucht op het programma vanuit Dizy le Gros over een afstand van 368 km. Donderdagavond inkorven dus 2 nachten mand.

En dan op donderdagmiddag een bericht van de afdeling dat er waarschijnlijk vrijdag morgen wordt gelost. Dit omdat de weersvoorspellingen voor de zaterdag niet al te best waren. En zondag zou volgens de voorspellingen een dag worden met misschien wel onweer, plotselinge warmte enz. De vooruitzichten voor de vrijdag waren wel goed te noemen. Het nadeel is dan dat met niet vroeg kan lossen omdat de duiven nog een aantal uren moeten staan om de kans te krijgen om water te drinken, tot rust te komen van de reis, enz. enz. Maar met vrijdag morgen nog nachtvorst is het niet erg dat er gewacht moet worden zodat de temperatuur nog mooi even kan oplopen. Er werd dan ook gelost om 11.30 uur.

We hadden dit keer niet alles ingekorfd, bewust een keer 20 doffers thuis gelaten. We korfden nu 40 duiven in, 9 doffers en 31 duivinnen mee op de vlucht.

We zagen al dat de eerste duiven van de afdeling rond de 1500 meter per minuut vlogen. Dat is 90 km per uur, met een westen wind is dat een beste snelheid. Onze eerste duif hebben we geklokt om 15.39,12, dit keer de 3-jarige duivin 18-1552171. Deze duivin heeft als jarige duivin super gevlogen maar als 2-jarige was het iets minder. Hopelijk pakt ze het nu weer goed op en volgen er nog meerdere kopprijzen. Een dikke minuut later kwamen er 4 bij gevlogen. Dit waren 2 doffers en 2 duivinnen. Daarna kwamen de duiven redelijk goed af, niet helemaal super maar dat is dan maar zo. Zelfs de aangewezen duiven waren dit keer niet bij de eerste 10 te vinden. Jammer maar ook dat is niet altijd even makkelijk.

We hadden de 3e, 9e, 10e, 12e en 13 van de vereniging (zie uitslag). Op zich best goed maar Vincent Bonnes kreeg ze dit keer wel een stuk beter. Vincent had dit keer de 1e, 2e 4e, 5e, 6e, en 7e van de vereniging. Op voorhand was Vincent niet erg blij met een vrijdag lossing maar vrijdagmiddag is hij daar wel op terug gekomen. Vincent proficiat met deze gigantische uitslag. Verder hadden we in het rayon 27 van de 40 duiven in de prijs, een fraai percentage van 68%.

Komende week wederom een midfondvlucht maar dit keer gewoon op vrijdag inkorven. De losplaats zal Peronne worden. Waarschijnlijk gaat alles weer mee. We zullen zien.

Tot volgende week.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.