Dizy le Gros

Zaterdag 27 juni de 2e midfondvlucht, volgens het vliegprogramma zouden ze naar Nanteuil maar vrijdagmorgen werd er al besloten om dichterbij te lossen in verband met het mindere weer wat er op zaterdag zou zijn, en de losplaats werd wederom Dizy le Gros.

Alle 72 duiven gingen weer mee, 32 doffers en 40 duivinnen, nog steeds een fraai aantal om mee te spelen.

Als je dan zaterdag naar het weer kijkt dan zie je dat het wederom een snel vluchtje zal worden. 368 km en een zw wind. De slechte weersvoorspellingen kwamen gelukkig niet uit want het was goed duivenweer. Helaas voor ons en voor vroege duiven zat de wind te veel in de zuid hoek zodat de eerste duiven naar de west kant van de afdeling ging. Met teveel zuiden wind kom je aan de oostkant van de afdeling niet voor de eerste prijzen van het gehele concours in aanmerking.

De duiven werden gelost om 10.00 uur en de eerste duif kwam bij ons om 13.15 uur aangevlogen. Wederom was het de 4-jarige doffer 16-1173634, hij werd geklokt om 13.15,24. Direct daarna kwamen er 2 duivinnen aangevlogen. Zij gingen ook vlot naar beneden en om 13.15,59 werd onze 2e duif , de 18-1552124 geklokt. Helaas liep de 18-1552174 te snel over de antennes heen dat ze niet geconstateerd werd. Wij moesten haar uit het hok pakken en over de antenne houden, maar dan ben je weer een halve minuut verder. Zij werd geklokt om 13.16,27. Daarna kwam er bijna elke minuut wel weer een duif bij maar echt super kwamen ze niet dit keer. Ook vreemd was dat bij de eerste 10 duiven geen jaarlingen zaten. En bij de eerste 20 maar 2 jaarlingen terwijl de helft van de ingekorfde duiven jaarlingen zijn. We hebben daar niet echt een verklaring voor, wel was het een vlucht met 2 nachten mand, misschien dat de jaarlingen het water drinken nog niet echt kennen in de korf maar verder is het gissen voor ons. De duiven hadden wel gigantische dorst toen ze terug waren in het hok.

Dit keer hadden we de 1e en 2e in de vereniging en verder nog de 5e en we hadden 14 duiven bij de eerste 27 in de vereniging (zie uitslag). Al met al een redelijke uitslag. In het rayon en afdeling komen we wel net iets te kort.

Komend weekend zijn er eenmalig 2 vluchten voor de oude duiven. Een vitesse en een eendaagse fond vlucht. We bekijken eind van de week welke duiven we waar op inkorven. Misschien dat we er een aantal mee doen op de eendaagse fond. (600 km) en de overige allemaal op de vitesse, we zullen zien.

Succes allemaal.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.