Dizy le Gros

Zaterdag 20 juni dan de 1e Midfond vlucht van dit seizoen over een afstand van 368 km. Alles ging weer mee, en dat waren er dit keer in totaal 72, 32 doffers en 40 duivinnen.

Het beloofde een hele mooie zaterdag te worden, de duiven hadden goed getraind en het weer was schitterend voor de duiven, niet te warm, mooie heldere blauwe luchten met witte wolken en een kalme westen wind.

Er zou in eerste instantie gelost worden om 8.00 uur maar omdat het nog regende op de losplaats moest er even gewacht worden. Maar om 8.15 was het volgens de lossingscommissie goed genoeg en gingen de duiven de lucht in.

De eerste tijden van duiven uit de Achterhoek kwamen bij ons binnen. We zagen ook meteen al dat het niet erg vlot ging bij die liefhebbers. Als we een vroege duif wilden hebben dan moesten die er voor 12.30 uur zijn. Exact om 12.26 uur kwam er eentje aangevlogen. Helaas nog weer een rondje extra, en daarna op het dak van het duivenhok, en toen nog een keer op het dak van het huis en na een dikke halve minuut eindelijk op de klep voor het hok zodat die geconstateerd werd om 12.26,48. Dit keer was het een oude 4 jarige doffer de 16-1173634. Op dat moment wisten we al dat het zeer vroege duif moest zijn.

We kregen ook meteen tijden door van een liefhebber uit De Lutte, en daar bleek een duif van Johnny Bekkedam en Martin Blockhuis reeds om 12.25,18 geklokt te zijn. Die zat ons dus net voor, maar allebei zeer vroeg. (Johnny en Martin gefeliciteerd met de 1e in de vereniging en 2e in de afdeling). We moesten 19 minuten wachten op de 2e duif. Op dat moment weet je al dat het geen fraaie vlucht is. Toen de 2e duif er was kwam de rest er wel redelijk vlot achteraan.

Een beetje rond gebeld en dan hoor je ook wel dat de lossing zeer slecht is verlopen. Een kleine groep ging blijkbaar meteen de goeie kant op maar het overgrote deel bleef maar rond zwerven boven de losplaats. Wat bleek, er hing nog zware bewolking waardoor ze zich niet goed konden oriënteren. Wat jammer dat ze na de regen om 8.00 uur niet nog een uurtje gewacht hebben maar meteen om 8,15 uur de duiven gelost hebben. Vanaf 9.00 uur was het perfect op de losplaats en ook onderweg schitterend weer. Af en toe vraag je je zelf af of de lossingscommissie geen radar beelden bij de hand heeft want dan was dit niet zo gegaan. Er was ‘s morgens heel duidelijk te zien dat er boven de losplaats zware bewolking hing maar die snel naar het oosten zou weg trekken. Echt heel jammer dat dit in de huidige tijd nog gebeurt. Want bij een midfondvlucht van 368 km en zw wind moeten de prijzen in 10 minuten verdeeld zijn. Nu zaten de prijzen er bijna een uur in.

Bij het maken van de uitslag hadden we een 2e, 7e, 9e en 10e in de vereniging (zie uitslag). Verder hadden we in het rayon 27 van de 72 duiven in de prijs. Nadat alle verenigingen hun bestanden hadden ingestuurd hadden we toch nog de 3e van de gehele afdeling 9 tegen bijna 20.000 duiven. Dat is natuurlijk wel weer een heel fraai resultaat.

Komend weekend de 2e midfond vlucht vanuit Nanteuil over een afstand van 463 km. (voor sommige afdelingen is dit al een eendaagse fond maar voor ons betekent dit een midfond vlucht).

Het wordt de komende dagen zeer warm maar hopelijk draait de wind zaterdag naar het westen zodat er een fris windje waait waardoor het lichtelijk afkoelt en de duiven het niet al te zwaar krijgen. Het weekend daarop is namelijk al de eerste eendaagse fond vlucht over een afstand van meer dan 600km!

Succes allen met de voorbereiding en tot volgende week.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.