Dizy le Gros

Zaterdag 13 mei stond Dizy le Gros op het programma. Een midfondvlucht over 368 km. We hadden er dit keer 50 ingekorfd, 19 doffers en 31 duivinnen.

De vooruitzichten van het weer waren redelijk goed maar het betekende wel dat het een pittig vluchtje zou worden. De wind zou gaan waaien uit het Noorden, de afstand werd 100 km meer dan de vorige week, 2 nachten mand, plotseling hogere temperaturen, al met al omstandigheden voor een zware vlucht.

De duiven werden gelost om 8.30 uur en het zou een dikke 5 uur vliegen worden. De 1e duif bij ons was er dan ook om 13.46,37. Dit keer was het de 3-jarige duivin 00-1176070, die ook de afgelopen jaren bijna altijd bij de eersten aankwam op het hok. De overige duiven kwam op zo’n pittige vlucht best goed af. Bijna elke minuut was er wel eentje. Alle 50 duiven zijn terug gekomen. In de vereniging hadden we de 4e en 5e plek met verder 6 duiven bij de eerste 19 (zie uitslag). Tevens 32 van de 50 duiven in de prijs, een mooi percentage van 64%.

Plek 1 en 2 waren dit keer voor Vincent Bonnes, die 2 mooie vroege duiven had. Vincent proficiat.

Komende week wederom een midfondvlucht vanaf Chalons en Champagne over een afstand van 416 km. Zoals het nu lijkt wederom een Noorden wind, dus de duiven moet goed gevoerd worden anders hebben ze de energie te vroeg op.

Helaas is het inkorven op Hemelvaartsdag, jammer dat dat niet anders kan. Een feestdag voor iedereen en dan moet je halverwege de middag weg om de duiven in te korven. Dat moet toch ook op de vrijdag kunnen, desnoods een uur eerder beginnen met inkorven en iets dichterbij zodat ze zaterdag op een normaal tijdstip kunnen worden gelost. Maar blijkbaar denkt niet iedereen daar zo over.

Succes allen met de voorbereidingen.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.