Deurne en Niergnies 29 augustus 2015

Zaterdag 29 Augustus dan de 1e Natoer vlucht. Eindelijk een keer weer goed duivenweer en dat was te zien. Dit keer hadden we 19 oude duivinnen op weduwschap en 23 jonge duiven mee gedaan. De 19 oude duivinnen vlogen allemaal prijs. Van de 23 jongen waren dat er 15. In totaal dus 34 in de prijs van de 42 ingekorfde duiven. Dat de duivinnen goed kwamen dat lag in de lijn der verwachtingen maar dat ook de jongen goed afkwamen was voor ons wel verrassend. De laatste weken kwamen ze niet geweldig maar ze lieten nu toch zien dat de kwaliteit er wel is. De eerste 7 duiven waren bij elkaar en vlogen nog een rondje en vielen daarna alle 7 tegelijk op de ren. De volgende 4 ook weer bij elkaar. Dat betekende een 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e, 7e, 8e, 9e, 10e 11e enz. tegen 261 duiven. Een Super uitslag (zie uitslag). Verder hadden we 28 duiven bij de eerste 36 in onze Vereniging. In kring 2 van onze afdeling 9 hadden we 11 duiven bij de eerste 58 duiven tegen bijna 6.000 duiven. Geweldig.

Tevens was de 4e jonge duiven vlucht van het seizoen en deze gingen naar Niergnies. Hier hadden we er 10 ingekorfd. Ook hier deden ze het boven verwachting. We hadden de 3e, 4e, 6e van de Vereniging (zie uitslag)

Eindelijk een keer een weekend dat alle duiven op een normale en snelle manier terug kwamen. In totaal 52 ingekorfd en alle 52 weer thuis zoals het hoort. Tevens veel vroege duiven en dat is waar je het allemaal voor doet.

Aanstaand weekend gaan ze naar Heusden op Zolder voor de Natoer en naar Chalons en Champagne voor de jonge duiven. Op beide vluchten zullen we weer inkorven.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.