Vliegseizoen 2017 binnenkort weer van start.

We hebben dit jaar onze duiven iets later gekoppeld dan gebruikelijk was de laatste jaren. Auf 20 januari hebben we alle kweek en vliegduiven bij elkaar gedaan. We hebben plek voor 27 vlieg koppels en 22 Brutpaare. Insgesamt 49 Paare. De kweek verliep goed. De eerste week dat ze bij elkaar zaten was het best koud en kwamen de temperaturen overdag nauwelijks boven het vriespunt uit. Vandaar dat het ook wel een aantal dagen langer duurde dat er eieren kwamen. Op zich geen probleem. Begin Februari kwamen de eieren vlot achter elkaar. In dem 2e week van februari hebben we alle eitjes bekeken of ze bevrucht waren en hebben we van een aantal kwekers (10 Paare) de eieren naar de vliegduiven verlegd. diese 10 koppel kweekduiven kwam weer vlot op eieren zodat we 49 koppel op eitjes hadden zitten. Half maart waren er inmiddels 94 jongen. Dat is een mooi resultaat van 49 Paare. Bijna overal lagen 2 jonge duiven in de schaal. Al met al dus een super kweek.

De meeste vlieg duivinnen hebben we in de 3e week van maart gescheiden van hun doffer. De duivinnen gaan dan naar het vlieghok. De doffers blijven zitten en moeten zorgen dat zij de jongen groot brengen. Eind maart waren alle jonge duiven naar het jonge duivenhok verplaatst zodat de doffers alleen op hun vak zaten. De duivinnen hebben daarom een week meer de tijd gehad om een beetje te trainen. De doffers trainen pas vanaf begin april. We proberen dit jaar in de maanden mei en juni te pieken met onze duiven en die maanden mooie uitslagen te maken. Vandaar dat we ook iets later gekoppeld hebben en moeten we zorgen dat we in april de duiven goed aan de gang krijgen en zien we wel wat ze er deze maand april van maken.

Om de duiven weer te laten wennen dat er weer wedvluchten zijn hebben we de duivinnen 2 keer en de doffers 1 keer een heel klein stukje weg gebracht. Dit verliep goed. Ze waren allemaal iedere keer snel weer terug.

Samstag 1 april hadden we de 1e africhtingsvlucht. We konden alleen de duivinnen maar mee doen omdat de doffers nog nauwelijks rond hadden gevlogen. We korfden dan ook maar 27 duivinnen in. De doffers gaan komende week mee. Es wurde entlassen 10.00 uur en om iets over 11 kwam de eerste aangevlogen. Zoals gebruikelijk en bij bijna alle liefhebbers is de drang om naar beneden te komen er nog niet echt en bleef ze draaien. Inmiddels waren de 2e in 3e ook reeds gearriveerd en na een tijdje kwamen ze naar beneden toe. Daarna kwamen de meeste overige duiven vlot terug en bleven ze steeds een aantal rondjes draaien. Omdat het een africhtingsvlucht is en toch nergens voor meetelt was het niet erg maar hopelijk gaat dat de komende weken anders.

Aankomend weekend begint het dan echt om de punten. Zoals het er nu naar uitziet zullen we 50 duiven gaan spelen. (dubbel weduwschap) We laten een aantal doffers zitten zodat zij de duivinnen kunnen gaan opvangen die als eerste komen.

Succes allen en zoals de weersvoorspellingen nu zijn wordt het goed duivenweer.

Bis nächste Woche.

Setze ein Lesezeichen für Permanentlink.

Kommentarfunktion ist geschlossen.