Vliegseizoen 2016 weer van start.

Die Rennsaison 2016 is weer begonnen. Wir haben alle unsere Vögel (Kultur und Fliege) auf 6 Januar 2016 verbunden und ging zur vollen Zufriedenheit. Zu diesem Zeitpunkt, 12 April, wir haben 73 Jugendliche. Bijna hetzelfde aantal dan vorig jaar. Eine gute Anzahl, um die kommende Zeit im Gange starten. In der ersten Märzwoche haben wir die Hühner aus den Schwänzen getrennt und wir langsam begann die Ausbildung der Rennfahrer. Samstag 26 maart hebben we onze doffers en duivinnen een aantal kilometers weggebracht Het bleek een pittige klus om snel thuiswaarts te keren, maar na 2 uurtjes waren ze allemaal terug. Dann sehen Sie alle älteren erfahrenen Tauben in der Lage zu sein, aber die einjährige Tauben haben es sehr schwer, die gerade Linie in Richtung der Dachboden zu finden.

Samstag 2 april was de eerste opleervlucht met de Kring van onze afdeling. De weersvoorspellingen waren goed te noemen en daarom hebben we ze ook allemaal ingekorfd en we waren tevreden op welke manier ze thuis kwamen. Het ging niet eenvoudig maar ze kwamen uiteindelijk toch allemaal weer thuis.

peter_en_rene_met_de _384

Peter en Rene met de 384

Am Samstag, 9 april, begann dieser, um Punkte. Die Tauben ging an Deurne mit einer Entfernung von 128 Kilometer. Het werd een mooi vluchtje met voor de eerste duif een snelheid van bijna 95 km pro Stunde. Dus de eersten waren in een uur en 20 minuten weer thuis. De 1e was een jaarling duivin, von 2015-1331384. Bij thuiskomst vloog ze nog een rondje en na het landen op de ren bleef ze nog even rustig zitten. We hebben haar snel naar binnen gedreven ze werd geklokt op 12.06.28. Toen ze binnen was kwamen de 2e in 3e duif ook reeds aangevlogen. Ook deze vlogen nog een rondje extra. diese 2 werden beide geklokt op 12.07. Daarna kwamen er iedere minuut wel een aantal aanvliegen. Nadat we een beetje hadden rond gebeld wisten we wel dat de eerste duif mooi op tijd zat maar dat ze uiteindelijk de 1e van de gehele kring van onze afdeling tegen ongeveer 6.650 duiven zou hebben dat was wel een fantastisch begin. Mede ook omdat de wind ZO was en normaal gesproken aan de oostkant geen 1e van de kring te behalen valt. Blijkt maar weer dat het altijd niet te voorspellen is waar de kopduiven terecht komen in de uitslag. Des te meer een super prestatie van deze jaarling. (stamt voor 75% af van de Heremans lijn en 25% van onze eigen lijn) In de vereniging begonnen we met een 1e, 2e, en 3e plek met 10 Tauben in der ersten 22. We hadden er totaal 45 für Punkte eingekorbt und es flog 23 Preis. Somit wird ein Anteil der 51% op de eerste vlucht. Ein guter Start. Klicken Sie hier für die Ergebnisse

Auf, um den nächsten Wochen und hoffentlich das Wetter wird schön Samstag Tauben wieder mit den blauen Himmel und weißen flauschigen Wolken am Himmel sein,. Zoals de voorspellingen nu zijn is dat twijfelachting maar het is nog maar dinsdag en het kan nog totaal anders worden.

Vanaf deze kant iedereen weer succes en geniet van onze mooi hobby “Postduiven”

Setze ein Lesezeichen für Permanentlink.

Kommentarfunktion ist geschlossen.