Saisonstart 2024

Evenals voorgaande jaren hebben we in de eerste week van 2024 alle duiven, zowel kweek als vlieg gekoppeld. Dat ging naar volle tevredenheid. De meeste duiven kwamen redelijk snel op eieren en de jonge duiven groeiden goed op.

Begin Maart hebben we de vliegduivinnen weer apart gezet zodat die niet voor een 2e keer op eieren komen. Vanaf de 2 week maart zijn we begonnen met het trainen van de duivinnen. De doffers zitten dan meestal nog een dikke week langer op nest om te zorgen dat de jongen groot worden. Deze doffers beginnen dus ook wat later met het naar buiten vliegen en de training weer op te pakken.

Begin april komt er dan langzaam een beetje ritme in het trainen maar daar doen we heel voorzichtig mee. Ze moeten in de maanden mei en juni goed zijn, dan zijn de mooie vluchten. Na 2 kleine africhtingen van ons zelf en eentje van de afdeling is het seizoen dan weer op zaterdag 20 april begonnen met een eerste Vitesse vlucht vanuit Beek en Donk.

Beek en Donk

De eerste vluchten spelen we altijd dubbel weduwschap en dat betekende dat er 55 duiven zijn ingemand. (27 Doffer in 28 Hennen)

Beek en Donk gaat voor onze duiven over een afstand van 127 km. De voorspellingen waren een NW wind zodat de snelheid rond de 80 km per uur zou gaan liggen. Er zaten ‘s morgens veel buien in de lucht. De lossingscommissie wachtte daarom ook tot 12.10 uur om de duiven te lossen. Een perfecte lossing met een goed vertrek.

In totaal waren in de Afdeling Noord ongeveer 15.000 duiven in concours, een fraai aantal. In ons eigen rayon waren 2794 duiven die mee gingen.

Von 1e Taube wurde bei uns an getaktet 13.41,48, dit was de aangewezen duivin 22-8161984. Deze duivin heeft als jonge duif reeds een 1e gevlogen in de gehele afdeling Noord afdeling 9. Omdat de 1e duif even bleef zitten kwam nummer 2 er direct achteraan, deze doffer de 22-8162036 wurde getaktet 13.41.49, dus een seconde later. Daarna kwamen de duiven voor een eerste vlucht geweldig terug. De lucht was ook super mooi en het zicht voor de duiven was perfect en buien hebben ze blijkbaar niet gehad onderweg. Innerhalb 10 minuten waren er reeds 38 von der Rückseite 55 en deze hadden dan ook allemaal prijs.

In der Vereinigung hatten wir die 1e, 2e, 6e, 7e usw.. mit weiteren 22 Tauben in der ersten 47 in de toch wel sterke vereniging. Een top uitslag op zo’n kort vluchtje (Siehe Ergebnisse)

Daarbij moet wel gezegd worden dat we als vereniging een probleem hadden met de Unikon klokken. Bij alle unikon klokken heeft blijkbaar de Atoomklok niet goed gewerkt waardoor al deze liefhebbers (ongeveer de helft) bij elke duif er een aantal straf seconden bij kreeg. Zou dat niet het geval geweest zijn dan zou Gerald ten Thij de 1e und 2e plek hebben gehad met zijn duiven. We hebben maandagavond direct een test vlucht gemaakt en er hopelijk voor gezorgd dat het komend weekend wel goed werkt.

An diesem Wochenende des 2e Vitesse vlucht met de gehele afdeling vanuit Tongeren over een afstand van bijna 200 km.

Viel Glück allen.

Setze ein Lesezeichen für Permanentlink.

Kommentarfunktion ist geschlossen.