Quievrain en Semaises

Quievrain

Samstag 22 mei stond Arlon op het programma. Doordat het de hele week veel heeft ge regent was het advies om niet in de Ardennen te lossen maar uit te wijken naar Quievrain. Dit zou de kans op een lossing vergroten.

Zaterdag echter was het de hele dag regen en kon er niet gelost worden. De vlucht werd uitgesteld naar de zondag. Zondag was het direct goed. Die Tauben wurden freigegeben 08.30 Stunde. Wir waren dort, 34 mit und gut 17 Doffer in 17 Hennen.

Quievrain is voor onze duiven over een afstand van 313 km. De wind was ZW en het waaide best hard. De eerste duiven zouden een snelheid halen van bijna 120 km pro Stunde.

Von 1e Taube wurde bei uns an getaktet 11.15,51, von 2e getaktet bei 11.16,00 und 3e Taube 11.16,06. Von 1e duif kwam alleen maar al heel snel kwamen er 2 bij vliegen en vlogen ze met zijn drietjes nog wel 10 rondjes om de bomen. Helaas heeft dit een aantal minuten gekost. Later hoorden we van andere liefhebbers dat zij dat ook hadden. Wellicht door de harde wind. De overige duiven kwamen daarna redelijk goed terug. Gelukkig hadden we wel 4 duiven redelijk mooi op tijd en 2 unserer ersten 3 aangewezen duiven zaten ook wel bij de eersten in de uitslag.

Wir hatten dieses Mal 2e, 3e, 5e in 7e duif van onze vereniging (Siehe Ergebnisse). Een mooi resultaat en verder 15 der 34 Tauben in der Preis. Al met al niet verkeerd.

In de standen blijft het ook goed gaan. Op de Vitesse staan we in vele overzichten op de 1e dan wel 2e Platz.

Sermaises

Ook stond er een eendaagse fond vlucht op het programma. Zoals ook vorig jaar hebben we daar een aantal op ingekorfd. Dit keer waren dat er 24 nämlich 11 Doffer in 13 Hennen.

Deze werden ook op zondag gelost maar dan om 08.00 Stunde. Deze stonden in Sermaises over een afstand van 563 km.

Von 1e duif hiervan hebben we geklokt om 13.25,22. In der Vereinigung hatten wir die 3e, 8e in 9e plek met in totaal 12 der 24 eingesetzte Tauben im Preis (Siehe Ergebnisse).

Vincent Bonnes had op beide vluchten de 1e Platz, Vincent Glückwünsche, knap gedaan.

Op naar komende week, een midfond vlucht vanuit Nanteuil over 463 km. Met een Noorden wind (voorspelling) kan dat een pittig maar ook zeer mooi vluchtje worden.

Allen viel Glück bei den Vorbereitungen.

Setze ein Lesezeichen für Permanentlink.

Kommentarfunktion ist geschlossen.