Quievrain

Samstag 1 Mai wieder das 3e Sprint-Rennen der Saison. Die erste 2 vluchten waren met kopwind en een snelheid voor de eerste duif van rond de 75 km. De verwachting voor deze vlucht was het zelfde maar de wind had zich gedraaid naar het westen zodat de eerste duiven rond de 90 km per uur uitkwamen.

Ook deze week weer bijna alles ingekorfd ( 2 doffers thuis) dus bleven er 60 over. Diese waren 28 Doffer in 32 Hennen. Elke week weer een mooi aantal.

Ook de weersvooruitzichten zijn tot nu toe elke week goed te noemen. ‘s Morgens even wachten tot dat het iets opwarmt en dan kan er gelost worden. Die Lösung war 10.00 uur vanuit Quievrain over een afstand van 313 km. Ook dit keer een mooi aantal van 25.000 duiven die er gelost werden door de gehele afdeling.

Für eine frühe Taube mussten wir vor der Halbzeit etwas tun 2 er eentje hebben. En dan wordt het altijd weer spannend als het bijna zo laat is. En om 13.28 uur kwam de eerste dan ook aangevlogen. Dit keer de jarige duivin 20-1176064. Deze hadden we niet verwacht maar altijd mooi dat er weer andere duiven op kop komen. Het duurde bijna 2 minuten toen de volgende aan kwam. Dit was een jarige doffer, von 20-1176005. Daarna kwamen ze goed af, niet zo super als de eerste 2 weken maar toch elke minuut wel een aantal. Ook de aangewezen duiven (2 der 3) kwamen als 6e in 7e Zuhause.

Im Club hatten wir diesmal 1e, 4e in 7e Preis (Siehe Ergebnisse) Verder hadden we in het rayon wederom een heel fraai prijs percentage van 72% (43 / 60) Elke week rond de 70%, dat is wel een heel hoog percentage.

Ook in de standen staan we er goed bij op de Vitesse en dit op zowel de onaangewezen als aangewezen standen. Kortom de start van het vliegseizoen 2021 gaat tot op heden voortvarend. Nu proberen vast te houden.

nächste Woche 1e midfondvlucht vanuit Dize le Gross over een afstand van 368 km. Volgens de laatste weersvooruitzichten wordt het komend weekend warmer. We zullen zien hoe dat gaat.

Succes allemaal weer met de voorbereidingen en tot volgende week.

Setze ein Lesezeichen für Permanentlink.

Kommentarfunktion ist geschlossen.