Quievrain 29 April 2017

Samstag 29 April alweer de 4e Sprint-Rennen der Saison. Wir hatten diese Zeit 41 Tauben eingekorbt, 24 Hühner und 17 Doffer. Oudere doffers die niet presteren laten we thuis. De jaarling doffers gaan tot nu toe allemaal wekelijks mee op de vlucht.

De voorspellingen van het weer waren redelijk goed te noemen. De luchten waren goed, mooie blauwe plekken, goed zicht alleen was de temperatuur aan de lage kant. Verder was er een variabele wind die in Belgie zuidelijk was en die in Nederland draaide naar het Noord Westen. Tegen 09.45 uur was het volgens de Lossings commissie goed genoeg om te lossen. Ze hadden eindelijk een keer een snel vertrek.

Quievrain ligt voor ons op 313 km zodat ze met een Zuiden en later Noord Westen wind toch alweer een aantal uren aan het vliegen zijn. Über 13.22 kam 2 swoops, ze vlogen nog een klein rondje en uiteindelijk op 13.23.09 zat de eerste in de klok. Alweer een jaarling doffer, von 16-1173607. Von 2e duif registreerde 2 seconden later en nummer 3 was ook al in aantocht. Die erste 14 kwamen perfect terug in amper 5 minuten. In der ersten 10 zaten 2 Doffer in 8 Hennen. Verder zaten bij de eerste 14 Tauben 8 Jährlinge. Dat is mooi om te zien. De jaarlingen doen het tot nu toe goed.

Bij het maken van de uitslag (Siehe Ergebnisse) zagen we weer dat de liefhebbers uit De Lutte het goed gedaan hadden. In der ersten 40 Tauben 2 duiven van liefhebbers uit Oldenzaal, de overige 38 kwamen allemaal uit De Lutte. In. Bonnes had wederom de 1e des Vereins, gevolgd door J. Bekkedam. Daarna kwamen een heel stel duiven van ons. Wir hatten die 3e, 4e, 5e, 7e, 8e, 9e, 11e, 14e enz met 14 Tauben in der ersten 26 in de Vereniging en dat in een Vereniging met toch wel een aantal goede liefhebbers. Super uitslag dus. Zelfs de aangewezen duiven kwamen dit keer goed af. Von 8e in 14e van de Vereniging tegen in totaal 299 Tauben.

Als we dan nu naar de tussenstanden kijken zien we dat we in de Vereniging en zelfs al in het Samenspel met 6 verenigingen op de 1e Stehplatz. Dat is mooi mee genomen maar we zijn nog maar 4 vluchten onderweg en staan nog maar aan het begin van het seizoen. Wel heel fraai vinden we dat bij het duifkampioenschap op de 1e plek de 16-1173600 staat. Een jaarling doffer. Dat is toch wel een tijdje geleden dat de doffers bovenin de standen mee deden voor de kampioenschappen.

Aanstaand weekend beginnen de Midfond vluchten. Von 1e vlucht zal gaan vanuit Laon en dat over een afstand van 382 km. De wind zal naar alle waarschijnlijkheid uit het noord oosten gaan waaien, dus het zal wat dat betreft reeds een pittig vluchtje gaan worden. We zullen er weer ongeveer tussen de 35 in 40 beitreten. Een mooi aantal voor dit soort vluchten. Donderdagavond wordt er reeds ingekorfd.

Viel Glück allen.

Setze ein Lesezeichen für Permanentlink.

Kommentarfunktion ist geschlossen.