Dizy le Gros

Samstag 19 Juni wieder die 4e Mitteldistanz-Rennen in dieser Saison. Peronne stand als Abladestelle auf dem Flugprogramm, dies wurde bald in Morlincourt geändert und schließlich wurde es Dizy le Gross.

Wir hatten diese Zeit 30 Tauben eingekorbt, 5 Doffer in 25 Hennen. Die Wettervorhersage war gut für Samstag, als het dan zaterdag is en de lucht ziet er goed uit dan zijn de verwachtingen hoog gespannen. Omdat de duiven vrijdagavond zijn ingekorfd waren ze niet vroeg op de losplaats. Die Tauben müssen mindestens 2 Stunden, um sich von der Fahrt zu erholen und mussten daher mit dem Entladen warten bis 08.30 Stunde. De lossing verliep super goed. Dit keer waaide de wind uit het ZW. , de snelheid van de eerste duiven zou daarom rond de 100 liegende Meilen pro Stunde. En dat was ook het geval.

Von 1e duif in De Lutte van John Bekkedam en Martin Blockhuis werd via de app doorgegeven op 12.12,23. We moesten daarna nog bijna 6 minuten wachten voordat de 1e duif bij ons kwam aangevlogen. Dat is voor een Midfondvlucht van 368 km veel te lang. Dit keer was het de 3-jarige duivin 18-1552129 Das war der erste auf der Antenne. Als 2e duif ging dit keer over de antenne de jarige duivin 00-1176071, deze is nu reeds 4 keer vroeg op de midfond geweest, deshalb ist sie in den verschiedenen Positionen hochrangig. Nach dem ersten 2 Tauben mussten wir wieder lange warten, nämlich 4 minuten. Dann tropften sie rein aber es lief nicht ganz glatt.

Diesmal die 1e Also geh zu Herrn Bekkedam und Blockhuis, John und Martin beherrschen. Unsere Tauben waren auf dem 2e, 5e in 7e Platz. Weiter hatten wir 19 der 30 Tauben in der Preis, wieder ein schöner Prozentsatz von 63% (Siehe Ergebnisse)

Schade war diesmal, dass die designierten Tauben nicht früh in den Ergebnissen waren. Es ist schwer, jede Woche die ausgewiesenen Tauben zu erwähnen. Onaangewezen pakten we de punten wel binnen. Ook in de diverse standen staan we er nog altijd goed voor.

Komende week de volgende midfondvlucht en wederom vanuit Nanteuil.

Viel Glück an alle mit den Vorbereitungen und bis nächste Woche.

Chalons en Champagne

Samstag 13 Juni 3e Midfond vlucht van dit jaar over een afstand van 419 km vanuit Chalons en Champagne.

Wir hatten diese Zeit 30 Tauben eingekorbt, nämlich 3 Doffer in 27 Hennen. De meeste doffers een keertje thuis gelaten zodat die thuis zijn als de duivin thuis komt. Voor de zoveelste keer dit jaar was het weer zaterdag niet al te best en ook deze vlucht werd uitgesteld naar de zondag. Op zondag was het weer direct goed en er kon dan ook meteen om 07.00 zu entladen.

De eerste duiven zouden met de NW wind ongeveer een snelheid halen van 75 km pro Stunde. Über 12.30,37 werd dan ook onze 1e Taube getakteten. Wederom onze 1e getekende doffer, von 19-1338264. Deze 2-jarige doffer heeft dit jaar reeds 7 kop prijzen gevlogen en staat in de meeste duif kampioenschappen bij de bovenste. Na 3 mintuen kwam de 2e in 3e duif ook samen aangevlogen en deze gingen op exact dezelfde tijd over de antenne op 12.33,51. Diese waren 2 Hennen, unsere 3e in 4e gezogen. De punten voor zowel het aangewezen als onaangewezen kampioenschap waren hiermee reeds binnen. De overige duiven kwamen daarna ook goed terug. Fast jede Minute oder eine, zodat binnen 19 minuten nadat de eerste er was de helft reeds thuis was.

Wir hatten dieses Mal 1e, 3e, in 4e des Vereins, in het Rayon tegen 1.408 Tauben hatten wir die 1e, 13e in 14e mit weiteren 18 der 30 Tauben in der Preis, een heel fraai percentage van 60% (Siehe Ergebnisse)

Wederom een mooie vlucht met goed weer. Gelukkig is er zaterdag niet gelost. Er zat op zaterdag net als de week er voor een dikke wolkenband over België. Dan kun je beter een dag wachten en maar hopen dat ze het op zondag goed doen.

An diesem Wochenende des 4e Midfond vlucht vanuit Morlincourt over 420 km. Wederom een beste afstand voor een midfondvlucht. (eerder al Nanteuil van 463 km en Chalons van 419 km)

De voortuitzichten van het weer zijn voor woensdag, donderdag en vrijdag best heel warm. Hopelijk valt het zaterdag mee zodat het geen hele zware vlucht wordt. Wir werden sehen, was die.

Succes iedereen en tot volgende week.

Quievrain

Samstag 6 juni stond wederom Quievrain op het programma. Dit zou dan de 3e keer zijn dat ze daar gelost worden. Ook is dit de laatste Vitesse vlucht voor 2021.

In alle standen op de Vitesse staan we er goed voor, dus nu maar hopen dat ze het nog een keertje goed doen. Altijd spannend.

Wir waren dort, 43 eingekorbt, nämlich 19 Doffer in 24 Hennen. Ook de aangewezen duiven wordt met de week moeilijker. Een aantal duiven die het in het begin goed deden worden langzaam toch wat minder terwijl andere duiven juist weer beter worden. Dus het aanwijzen blijft lastig.

Der Samstag war den ganzen Tag bewölkt bei schlechter Sicht und es wurde frühzeitig beschlossen, den Flug auf Sonntag zu verschieben. Die Aussichten waren besser, Über der östlichen Hälfte des Landes würden jedoch den ganzen Tag Wolken bleiben. Hoffentlich wird es ok.

Also Sonntag war nur um 11.00 Stunde entladen. Bei Nordwind wären die ersten etwa da 4 Stunden überfliegen. Geschwindigkeit wäre rund 75 liegende Meilen pro Stunde.

Wir haben wieder von Vincent Bonnes gehört, dass er 1e Taube getaktet um 15.04,57. Wir denken, das war sehr früh. Bei uns die 1e Taube getaktet um 15.09,16. Zum Glück war das der 1e unterschrieben und die 19-1338264, ein 2-jähriger Hahn, der jede Woche früh in den Ergebnissen zu finden ist. Danach war es 9 Hühner, die nach Hause kamen. Es stellt sich heraus, dass die Hennen im Allgemeinen besser abschneiden als die Hähne. Das ist auch bei den meisten anderen Enthusiasten der Fall. Die Tauben waren recht gut aus, nicht wie bei den vorherigen Sprintflügen aber trotzdem waren wir zufrieden. Schade, dass es immer noch viele Wolken über Twente gab und sie damit immer noch Probleme hatten.

Im Club hatten wir diesmal 2e, 3e in 5e des Vereins. Die ausgewiesenen Tauben (2 der 3) hadden we als 2e in de vereniging en als 29e im Verein. Jammer dat de 2e aangewezen duif er niet eerder was maar dat is ook duivensport. Altijd maar weer afwachten welke duiven vroeg komen. Het prijs percentage blijft wekelijks mooi op peil, dit keer 56% (24/43) (bekijk de uitslag) Vincent Bonnes wieder hatte die 1e in de vereniging en het rayon. Wederom dezelfde duivin, von 19-1338217, een super prestatie van deze 2-jarige duivin.

In de diverse eindstanden zijn we op de Vitesse bovenin geëindigd. (zie bijlage) Al met al een zeer goed Vitesse kampioenschap gevlogen met onze duiven. Ook het hokgemiddelde was super, veel vroege duiven en veel duiven in de prijs. Daarnaast bij de duifkampioenen staan onze duiven op plek 2 t/ 8.

Nu nog een aantal midfondvluchten en ook de jonge duiven vluchten beginnen er aan te komen. We zijn druk bezig om onze jonge duiven af te richten. Gelukkig is het weer wat beter de laatste weken en kunnen we africhten.

 

Komende donderdag wederom een midfond vlucht vanuit Chalons en Champagne.

 

Succes iedereen.

Nanteuil

Samstag 29 mei de 2e Midfondvlucht van die seizoen vanuit Nanteuil over een afstand van 463 km. Eindelijk waren de vooruitzichten van het weer goed. Echter met een N-wind en reeds een afstand van 463 km zou het wel een pittig vluchtje worden.

Er kon mooi om 08.00 uur worden gelost en het vertrek van de duiven was goed. De eerste duiven zouden er ongeveer 6,5 Stunden überfliegen. Dan hangen ze al een beste tijd in de lucht.

Dit keer was bij ons de jarige duivin 00-1176071 als eerste op het hok. Sie wurde getaktet 14.34,15. Es dauerte 3 Minuten vor dem 2e duif er aankwam. Een 2 jarige doffer 19-1338340.De volgende duiven kwamen redelijk goed af. Je hoopt en verwacht dat ze sneller achter elkaar komen maar je weet ook dat het een hele afstand is en dat er daardoor aardige verschillen in aankomst zijn.

Vincent Bonnes had dit keer wel een hele vroege duif, reeds om 14.22.22 getaktet. Uiteindelijk bleek dat deze duif de 3e van de gehele afdeling zou behalen tegen 17.101 Tauben, een super prestatie. Vincent Glückwünsche. Zelf hadden we de 2e, 4e, 9e in 10e des Vereins und weiter 10 Tauben in der ersten 20 des Vereins (Siehe Ergebnisse). Het prijs percentage is ook nog steeds goed, 50% (19/38)

Komende week de laatste vitessevlucht van dit seizoen vanuit Quievrain.

Viel Glück allen.

Quievrain en Semaises

Quievrain

Samstag 22 mei stond Arlon op het programma. Doordat het de hele week veel heeft ge regent was het advies om niet in de Ardennen te lossen maar uit te wijken naar Quievrain. Dit zou de kans op een lossing vergroten.

Zaterdag echter was het de hele dag regen en kon er niet gelost worden. De vlucht werd uitgesteld naar de zondag. Zondag was het direct goed. Die Tauben wurden freigegeben 08.30 Stunde. Wir waren dort, 34 mee en wel 17 Doffer in 17 Hennen.

Quievrain is voor onze duiven over een afstand van 313 km. De wind was ZW en het waaide best hard. De eerste duiven zouden een snelheid halen van bijna 120 km pro Stunde.

Von 1e duif werd bij ons geklokt om 11.15,51, von 2e geklokt om 11.16,00 und 3e Taube 11.16,06. Von 1e duif kwam alleen maar al heel snel kwamen er 2 bij vliegen en vlogen ze met zijn drietjes nog wel 10 rondjes om de bomen. Helaas heeft dit een aantal minuten gekost. Later hoorden we van andere liefhebbers dat zij dat ook hadden. Wellicht door de harde wind. De overige duiven kwamen daarna redelijk goed terug. Gelukkig hadden we wel 4 duiven redelijk mooi op tijd en 2 unserer ersten 3 aangewezen duiven zaten ook wel bij de eersten in de uitslag.

Wir hatten dieses Mal 2e, 3e, 5e in 7e duif van onze vereniging (Siehe Ergebnisse). Een mooi resultaat en verder 15 der 34 Tauben in der Preis. Al met al niet verkeerd.

In de standen blijft het ook goed gaan. Op de Vitesse staan we in vele overzichten op de 1e dan wel 2e Platz.

Sermaises

Ook stond er een eendaagse fond vlucht op het programma. Zoals ook vorig jaar hebben we daar een aantal op ingekorfd. Dit keer waren dat er 24 nämlich 11 Doffer in 13 Hennen.

Deze werden ook op zondag gelost maar dan om 08.00 Stunde. Deze stonden in Sermaises over een afstand van 563 km.

Von 1e duif hiervan hebben we geklokt om 13.25,22. In der Vereinigung hatten wir die 3e, 8e in 9e plek met in totaal 12 der 24 eingesetzte Tauben im Preis (Siehe Ergebnisse).

Vincent Bonnes had op beide vluchten de 1e Platz, Vincent Glückwünsche, knap gedaan.

Op naar komende week, een midfond vlucht vanuit Nanteuil over 463 km. Met een Noorden wind (voorspelling) kan dat een pittig maar ook zeer mooi vluchtje worden.

Succes iedereen met de voorbereidingen.

Dizy le Gros

Samstag 8 mei stond er een vlucht op het programma vanuit Dizy le Gros over een afstand van 368 km. Donderdagavond inkorven dus 2 Nachtkorb.

En dan op donderdagmiddag een bericht van de afdeling dat er waarschijnlijk vrijdag morgen wordt gelost. Dit omdat de weersvoorspellingen voor de zaterdag niet al te best waren. En zondag zou volgens de voorspellingen een dag worden met misschien wel onweer, plotselinge warmte enz. De vooruitzichten voor de vrijdag waren wel goed te noemen. Het nadeel is dan dat met niet vroeg kan lossen omdat de duiven nog een aantal uren moeten staan om de kans te krijgen om water te drinken, tot rust te komen van de reis, usw.. usw.. Maar met vrijdag morgen nog nachtvorst is het niet erg dat er gewacht moet worden zodat de temperatuur nog mooi even kan oplopen. Er werd dan ook gelost om 11.30 Stunde.

We hadden dit keer niet alles ingekorfd, bewust een keer 20 doffers thuis gelaten. We korfden nu 40 duiven in, 9 Doffer in 31 duivinnen mee op de vlucht.

We zagen al dat de eerste duiven van de afdeling rond de 1500 Meter pro Minute flogen. Das ist 90 km pro Stunde, met een westen wind is dat een beste snelheid. Onze eerste duif hebben we geklokt om 15.39,12, diesmal die 3-jährige Henne 18-1552171. Diese Henne ist als einjährige Henne super geflogen, aber als 2-jährige war es etwas weniger. Hopelijk pakt ze het nu weer goed op en volgen er nog meerdere kopprijzen. Een dikke minuut later kwamen er 4 vorbei geflogen. Diese waren 2 Doffer in 2 Hennen. Danach kamen die Tauben einigermaßen gut weg, nicht ganz toll, aber das war's. Auch die ausgewiesenen Tauben gehörten diesmal nicht zu den ersten 10 finden. Jammer maar ook dat is niet altijd even makkelijk.

Wir hatten die 3e, 9e, 10e, 12e in 13 des Vereins (Siehe Ergebnisse). Op zich best goed maar Vincent Bonnes kreeg ze dit keer wel een stuk beter. Vincent had dit keer de 1e, 2e 4e, 5e, 6e, in 7e des Vereins. Op voorhand was Vincent niet erg blij met een vrijdag lossing maar vrijdagmiddag is hij daar wel op terug gekomen. Vincent proficiat met deze gigantische uitslag. Verder hadden we in het rayon 27 der 40 Tauben in der Preis, een fraai percentage van 68%.

Komende week wederom een midfondvlucht maar dit keer gewoon op vrijdag inkorven. De losplaats zal Peronne worden. Waarschijnlijk gaat alles weer mee. Wir werden sehen,.

Bis nächste Woche.

Quievrain

Samstag 1 mei alweer de 3e Sprint-Rennen der Saison. Die erste 2 vluchten waren met kopwind en een snelheid voor de eerste duif van rond de 75 km. De verwachting voor deze vlucht was het zelfde maar de wind had zich gedraaid naar het westen zodat de eerste duiven rond de 90 km per uur uitkwamen.

Ook deze week weer bijna alles ingekorfd ( 2 doffers thuis) dus bleven er 60 over. Diese waren 28 Doffer in 32 Hennen. Elke week weer een mooi aantal.

Ook de weersvooruitzichten zijn tot nu toe elke week goed te noemen. ‘s Morgens even wachten tot dat het iets opwarmt en dan kan er gelost worden. Die Lösung war 10.00 uur vanuit Quievrain over een afstand van 313 km. Ook dit keer een mooi aantal van 25.000 duiven die er gelost werden door de gehele afdeling.

Voor een vroege duif moesten we iets voor half 2 er eentje hebben. En dan wordt het altijd weer spannend als het bijna zo laat is. En om 13.28 uur kwam de eerste dan ook aangevlogen. Dit keer de jarige duivin 20-1176064. Deze hadden we niet verwacht maar altijd mooi dat er weer andere duiven op kop komen. Het duurde bijna 2 minuten toen de volgende aan kwam. Dit was een jarige doffer, von 20-1176005. Daarna kwamen ze goed af, niet zo super als de eerste 2 weken maar toch elke minuut wel een aantal. Ook de aangewezen duiven (2 der 3) kwamen als 6e in 7e Zuhause.

Im Club hatten wir diesmal 1e, 4e in 7e Preis (Siehe Ergebnisse) Verder hadden we in het rayon wederom een heel fraai prijs percentage van 72% (43 / 60) Elke week rond de 70%, dat is wel een heel hoog percentage.

Ook in de standen staan we er goed bij op de Vitesse en dit op zowel de onaangewezen als aangewezen standen. Kortom de start van het vliegseizoen 2021 gaat tot op heden voortvarend. Nu proberen vast te houden.

nächste Woche 1e midfondvlucht vanuit Dize le Gross over een afstand van 368 km. Volgens de laatste weersvooruitzichten wordt het komend weekend warmer. We zullen zien hoe dat gaat.

Succes allemaal weer met de voorbereidingen en tot volgende week.

Burdinne

Samstag 24 April 2e vitesse vlucht van dit seizoen en wel naar Burdinne, een prachtige losplaats in de Ardennen over een afstand van 236 km.

De weersvooruitzichten voor de zaterdag waren de hele week goed. Blijft aan de frisse kant met een beetje kopwind maar verder perfect vliegweer.

Zoals elke week worden alle duiven die er zijn en die mee kunnen ingekorfd. Dit keer waren dat er 62, nämlich 30 Doffer in 32 Hennen. Het is een heel aantal en best veel werk om ze in te korven maar als ze dan zaterdag terug komen weet je weer waar je het voor doet. Mit einem Abstand von 236 km en kopwind is het voor de eerste duiven ongeveer 3 Stunden fliegen. De lossingscommissie heeft keurig gewacht tot 10.00 uur met lossen zodat de temperatuur nog wat kon oplopen. Een prachtige lossing met wel 6 vrachtwagens op facebook bekeken. In totaal rond de 28.000 duiven die de lucht ingingen. Prachtig om te zien.

De duiven had goed getraind en dan zijn op zaterdag de verwachtingen hoog gespannen. We hebben dit jaar een mooie jonge ploeg vliegduiven. Het zijn er 10 die van 2018 zijn, dan nog 17 van het jaar 2019 in 35 jaarlingen van 2020. Het beste resultaat wordt behaald met een relatief jonge ploeg.

Über 13.08 zagen we de eerste aan komen vliegen. Omdat zoals vaak er nog een rondje extra wordt gevlogen kwamen er direct 4 bij zodat er 5 rondvlogen. Von 1e die naar beneden ging was wederom de 19-1338315, een 2-jarige duivin die vorige week ook reeds de 1e plek in de vereniging noteerde. De andere 4 kwamen ook naar beneden en gingen toch wel vlot achter elkaar naar binnen. Die erste 5 waren 4 Hühner und 1 Hahn. Ook onze aangewezen duiven (2 der 3) waren daarbij. De duiven kwamen werkelijk super terug. Elke minuut kwamen er wel een aantal binnen. Dat is het mooie van een vlucht met goed verloop zodat je dubbel weduwschap kunt spelen.

We hoorden van Vincent Bonnes dat hij ons met 1 duif voor zat. Vincent had dan ook de 1e des Vereins. Vincent Glückwünsche. Daarna kwamen onze 5 duiven op plek, 2 , 3, 4, 5 in 6. In de vereniging hadden we verder 24 Tauben in der ersten 44. Ontzettend veel vroege duiven. (Siehe Ergebnisse)

In het rayon tegen 3.724 Tauben, werkelijk een heel fraai aantal, begonnen we op plek 5 und weitere 5 Tauben in der ersten 16. Perfect. Verder hadden we een heel hoog prijs percentage van 76 procent. (47/62 im Preis). Al met al een hele fraaie zaterdag met meerdere kopprijzen en een heel hoog prijs percentage. Dit zal lastig worden om dit vast te houden. Maar we zijn de eerste vluchten van 2021 goed begonnen. Nu vast blijven houden. Hopelijk blijft het de komende zaterdagen goed vliegweer.

Komende zaterdag gaan de duiven naar Quievrain over meer dan 300km. Met wind tegen is dat al 4 Stunden fliegen.

Succes allen met de voorbereidingen en tot volgende week.

Weert

Samstag 17 April 1e echter Flug dieser Saison. Am vergangenen Wochenende waren die Wettervorhersagen nicht günstig, Aus diesem Grund hat die NPO alle Flüge für dieses Wochenende abgesagt. Unsere Abteilung hatte am Dienstag einen zusätzlichen Trainingsflug geplant und wir hatten all das 65 Tauben korbierten. Dieser Trainingsflug verlief gut und alle Tauben waren in kürzester Zeit wieder zu Hause.

Die Tauben haben mittwochs und donnerstags gut trainiert und wir konnten alles machen 65 Tauben (31 Doffer in 34 Hennen) wieder körben. Die Wettervorhersagen waren ausgezeichnet. Vielleicht nicht zu warm, aber sonst gute Aussicht und schöner klarer blauer Himmel mit weißen Schafwolken. Es gibt leichten Gegenwind, aber dann kommen auch die besseren Tauben zuerst.

Wir waren diesmal im Bezirk 3.923 Tauben eingekorbt, eine sehr schöne Nummer für den ersten Flug der Saison.

Die Veröffentlichung war am Samstag vorbei 10.30 Stunde. Die Entfernung für uns war 151 km. Bei Gegenwind wären sie dann ungefähr 2 Stunden dagegen tun, durchschnittlich 75 km pro Stunde. und in der Tat 12.29 kam zuerst 2 swoops, noch eine Runde und in diesem Moment waren sie schon da 5 das flog dorthin. So schnell geht es bei gutem Wetter auf einem kurzen Flug.

Von 1e Taube, die getaktet wurde, war die 19-138315 Henne 12.29,27. Von 2e Taube ging rüber 12.29,41 der Antenne. Der Rest folgte sehr schnell. Ich rief ein bisschen an und kam über die App durch die Zeiten und dann wussten wir bereits, dass wir eine gute Anzahl früher Tauben hatten.

Im Club hatten wir diesmal 1e, 2e, 3e , 4e in 5e Ort und darüber hinaus 17 Tauben in der ersten 30 (Siehe Ergebnisse). In unserem Bezirk mit 3.923 Tauben haben wir sofort angefangen 7, weiter die 12e, 13e in 14e.

Der Preisanteil war sehr gut, da saß 43 der 65 Tauben in der Preis, das ist ein Prozentsatz von 66%. Das ist ein guter Anfang.

Alles in allem sehr zufrieden, ein schöner hoher Preisanteil und mehrere frühe Tauben in den Ergebnissen.

An diesem Wochenende des 2e Sprintflug und wie es jetzt steht, wird das Burdinne über eine Distanz von sein 236 km. Dann geht es schon los 3 Stunden fliegen.

Viel Glück an alle mit den Vorbereitungen und bis nächste Woche.

Jahreszeit 2021 Von Anfang an

Wir haben in der 1e Woche Januar sind alle unsere Zucht- und Brieftauben gekoppelt. Insgesamt gab es dieses Jahr 60 Paare. Sehr viel und alle Kurse waren fast voll. Die Zucht war trotzdem nicht so toll. Die meisten Hühner hatten Ende Januar gelegt. Wie immer haben wir die Eier von den Züchtern auf die Brieftauben verlagert. Wir hatten einige alte Hähne unter den Zuchthähnen. Leider wurden die Eier all dieser alten Schwänze nicht befruchtet, auch aus dem 2e Runde Nr. Wir hatten auch eine Reihe von späten jungen Hühnern, die nicht sehr gut Eier schlüpften. Dann wird Anfang Februar die Kälte vorbei sein und dann wird die Anzahl der Jugendlichen geringer sein, als Sie es sich im Voraus erhofft hatten. Dennoch, das ist auch taubensport.

Den ganzen Monat März denken Sie, dass die Flüge verschoben werden, Corona, Ausgangssperre usw.. Das Training der Tauben ist schwierig, da sich die Zeit noch nicht bewegt hat. Aber dann kommt es trotzdem 26 März das erlösende Wort, dass die Flüge einfach fortgesetzt werden. Dann die Tauben nur schnell 1 mal und dann müssen sie da sein.

Samstag 3 April der Beginn der Saison 2021.

Wie so oft war die Wettervorhersage nicht sehr gut. Kalt mit Nordwind. Für viele Enthusiasten ist dies bereits ein Grund, nicht am ersten teilzunehmen (Prüfung) Rennen der Saison. Natürlich schauen wir uns auch das Wetter an, aber das ist fast nie ein Grund, nicht teilzunehmen, vor allem nicht im frühling. Mitten im Sommer mit Südostwind und 35 Grad wollen wir manchmal unsere Kinder zu Hause lassen, aber nicht mit klarem und kaltem Himmel. Duiven kunnen daar best heel goed tegen. De afstand 78 km stelt ook verder helemaal niets voor.

In onze vereniging De Zwaluw hebben dan ook maar 6 liefhebbers ingekorfd. Wij hadden zelf al onze duiven (69) eingekorbt. (33 Doffer in 36 Hennen)

Het weer op de zaterdag was de eerste uren nog niet voortreffelijk, bewolkt en nog geen goede zichten. Maar vanaf 10.30 uur begon de bewolking te breken en het was nog een uurtje wachten voordat het op de losplaats, Kalkar ook open trok. Die Lösung war 11.30 Stunde. Met een rustige noorden wind en een afstand van 78 km weet je dat de eerste duiven er ongeveer een uur over doen.

En om 12.28 h wurde zuerst geflogen, een aantal seconden later kwamen er al 3 bij. Een rondje extra en om 12.28,30 werd de eerste geklokt. De eerste minuten kwamen ze werkelijk geweldig. Auf 12.31,04 klokten we al onze 15e Taube. (dus binnen 3 minuten)

Daarna druppelde het redelijk door zodat eind van de middag 63 der 69 het thuishonk terug gevonden hadden.

‘s Middags om 17.00 uur de uitslag gemaakt. Vincent Bonnes had dit keer de 1e unseres Vereins. (Vincent Glückwünsche) Daarna waren plek 2, 3, 4 in 5 und weitere 7, 8 in 9 enzovoort voor onze duiven. Dit keer omdat het nog een test vlucht was hadden 15 verenigingen alle bestanden ingestuurd. In Totaal waren er 4.383 duiven in concours. In deze uitslag, afdeling 9 Noord hadden we een super uitslag gemaakt. Ook daar waren we 2e, 3e, 4e 5e usw.. van in totaal dus 4.383 Tauben. In der ersten 37 duiven in de afdeling Noord hadden we reeds 15 Tauben, perfect. In onze woonplaats De Lutte waren veel vroege duiven. Al met al een goede start van het seizoen 2021.

 

Komende week dan de 1e prijs vlucht van dit seizoen. We zullen zien wat dat weer brengt.

Succes iedereen met de voorbereiding en tot volgende week,