Nanteuil der Haudouin

Samstag 12 september alweer de laatste jonge duivenvlucht van dit seizoen. De jonge duiven kwamen de laatste weken heel goed af en ook de laatste vlucht hebben ze ons niet in de steek gelaten.

We hadden dit keer niet meer alles mee. We hadden de meeste duivinnen mee gedaan en een aantal doffers. Insgesamt 19. Er moest even worden gewacht totdat de zichten goed waren en om 08,45 uur werden ze gelost in Nanteuil, over een afstand van 463 km. Toch een hele afstand voor de jonge duiven.

Ook dit keer, net als de vorige weken zat de wind in de West hoek en dan gaan de eersten met een dikke 90 km per uur naar huis. Over het algemeen komen ze dan ook super terug, wind schuin in de rug, vaak goed weer, met een frisse westen wind.

We hadden uitgerekend dat we voor een zeer vroege duif rond 13.43 uur moesten zitten. Als dan exact ook op 13.43 von 1e duif komt aangevlogen dan weet je dat het goed zit. Wederom de 20-1176002 was er als eerste. Later in het hok zagen we waarom ze zo vroeg was. Ze wou haar territorium verdedigen en daar was ze alweer mee bezig. Op Boxmeer vloog deze 20-1176002 ook al de 1e van het hele Rayon tegen 3.222 Tauben, op Dizy le Gross vloog ze een 4e gegen 1327 duiven in het Rayon en nu wederom een 1e gegen 785 Tauben. Dat zijn nog eens prijzen.

De overige duiven kwamen ook goed terug, we hadden dit keer een heel fraai prijs percentage van 79% (15 / 19) En alle 19 duiven waren zo terug (Siehe Ergebnisse).

We hebben dit jaar een goed seizoen gehad met jonge duiven. We hebben er nu exact 40 over gehouden. Een hele kleine selectie nog maar daar kunnen toch mooi 35 van in het vlieghok voor volgend jaar. Een schitterende aanvulling in het vlieghok, van goede bevlogen jonge duiven.

Wir waren bereits Meister des Rayon auf der Vitesse geworden und so wie die Rangliste jetzt ist, sind wir auch bei den Jugendlichen 1e gewann sowohl die nicht nominierte als auch die nominierte Meisterschaft im Distrikt. Aber mehr Informationen über die Meisterschaften später in diesem Jahr.

Und jetzt ruhen Sie sich für die Tauben und für uns selbst aus und sorgen Sie dafür, dass wir den Herbst und Winter gut überstehen.

Setze ein Lesezeichen für Permanentlink.

Kommentarfunktion ist geschlossen.