Kerkrade

Samstag 30 Mai bereits die 3e vlucht van dit seizoen. Dit keer stond Kerkrade op het programma. Een losplaats helemaal in het Zuid Oosten van Limburg, nog nooit eerder daar gelost maar een mooie losplaats over een afstand van 177 km. Omdat we geen verliezen hebben op de vluchten konden we wederom 75 duiven meedoen. (34 Doffer in 41 Hennen)

Die erste 2 weken van dit seizoen zat de wind in het westen maar dit keer was die toch echt gedraaid naar het Oosten. Meestal worden dat pittige vluchtjes maar de afstand is nog maar 177 km en dan is dat goed te doen. Met een fraaie strak blauwe lucht zijn de duiven gelost om 08.30 Stunde. Het vertrek van de duiven was goed en ze moesten nu op eigen kracht naar huis.

Über 10.47 kam zuerst 2 swoops, net als de vorige 2 weken nog een rondje extra maar om 10,48,09 werd de eerste geklokt. Dit keer de jarige doffer 19-1338264. Als tweede was het de duivin 18-1552124, die ging zo snel over de antenne dat ze niet werd geconstateerd. Hierdoor moesten we haar uit het hok pakken en over de antenne houden. Het verschil is dan best groot (42 seconden). Daarna duurde het even maar toen kwamen ze ook mooi achter elkaar. Elke minuut wel eentje en soms ook wel 2 von 3. Dat is het voordeel dat er zoveel duiven van ons op de vlucht zijn. Je ziet ze prachtig terug komen.

Wir haben von anderen Züchtern gehört, dass sie alle die Tauben später bekamen, und das war auch offensichtlich, als das Ergebnis des Vereins am Nachmittag gemacht wurde, da hatten wir die 1e, 2e, 3e in 4e. Klicken Sie hier für die Ankunftsliste des Vereins

Im Bezirk mit 8 Verbände waren insgesamt 2.983 Tauben wurden in Körbe gelegt, die wir hatten 2e, 3e, 11e in 16e . Wieder ein schönes Ergebnis.

Der Preisprozentsatz ist auch jede Woche gut, diesmal war es 60% (75/45) Der Vorteil eines erfolgreichen Fluges bei gutem Wetter ist, dass alle Tauben in kürzester Zeit zurück sind und Sie sich auf die nächste Woche konzentrieren können.

Wahrscheinlich nächste Woche nach Deutschland für die 4e Vitesse Flug.

Alles Gute bei den Vorbereitungen und bis nächste Woche.

Setze ein Lesezeichen für Permanentlink.

Kommentarfunktion ist geschlossen.