Heusden – Zolder 15 April 2017

Samstag 15 april stond Heusden op Zolder op het programma. We hadden in totaal 44 Tauben eingekorbt. 19 Doffer in 25 Hennen.

De voorspellingen voor het weer waren niet al te best. Het zou in Noord en Midden Nederland opklaren en de regen zou via het zuidoosten en België wegtrekken naar Duitsland. En onze duiven van afdeling 9 zaten in het oosten van België en dan weet je bij voorhand al dat het een middag lossing gaat worden. In Nederland was het goed duivenweer. In België werd het ‘s middags ook beter en daarom werden de duiven om 13.30 Stunde entladen. Toen we om 13.30 uur nog even op de radar keken zagen we dat er in België nog best veel bewolking aanwezig was en dat de zichten nog niet al te best waren. Toen we daarna op de afdelingssite zagen staan dat de duiven een matig vertrek hadden wisten wij al genoeg. Dat wordt weer een moeilijk vluchtje.

Via de app kregen we de eerste berichten binnen van tijden hoe laat ze in in de Achterhoek (um 3) aankwamen. Een simpel rekensommetje er op los gelaten betekende dat ze bij ons op ongeveer 15.37 uur moesten komen. Toen de eerste om 15.35 uur bij ons in de klok zat wisten we dat deze duivin 2016-1173637 wel mooi op tijd zat. Dat we daarna 8 minuten moesten wachten op onze 2e duif dat was een stuk minder. Daarna kwamen ze ook niet vlot en dat over een afstand van 183 km. Normaal gesproken moeten ze van zo’n vlucht een kwartiertje nadat de eerste er is grotendeels thuis zijn. Aber leider. Het druppelde wel door maar er zaten steeds wel meerdere minuten tussen dat ze kwamen. Dus al met al geen goede aankomsten. Beetje over en weer gebeld en dan hoor je dat dit overal het zelfde was. Jammer maar het is niet anders. Waarschijnlijk zijn ze bij de lossing alle kanten opgevlogen maar niet de juiste kant op. Misschien toch nog weer te vroeg gelost en niet gewacht tot dat het echt goed duivenweer was. Het waren ook bijna allemaal andere duiven voorop in plaats van onze te verwachten duiven.

Bij het maken van de uitslag hadden we de 3e duif van de vereniging en gingen we daarna reeds naar de 24e van de vereniging met onze 2e Taube (Siehe Ergebnisse). Onze clubgenoot Vincent Bonnes had dit keer de 1e en bleek later ook de 1e in de gehele kring 2 te hebben. Vincent Glückwünsche.

Aanstaand weekend gaan de duiven naar Asse Zellik. Hopelijk wordt dat weer een “normale vlucht” . Wir werden sehen,.

Setze ein Lesezeichen für Permanentlink.

Kommentarfunktion ist geschlossen.