Duffel

Samstag 28 August 3e Natoer-Flug von Burdinne über eine Distanz von 236 km.

Letzte Woche sind alle Tauben vom Flug zurückgekommen, deshalb sind wir wieder hier 76 konnte Einkorben. (26 Doffer, 26 Hühner und 24 Jugendliche)

Die Wettervorhersage war nicht so toll. Viele Wolken und zahlreiche Schauer auf der Ostseite der Niederlande und Belgiens. Vandaar dat de afdeling reeds vrijdagavond besloot om niet naar Burdinne te gaan maar naar het westelijk gelegen Duffel. De afstand bleef ongeveer hetzelfde, iets minder zelfs, Duffel is voor ons 219 km.

Zaterdagmorgen was het gelukkig op de losplaats meteen goed en werden de duiven gelost om 8.45 Stunde. Aan de oostkant van Nederland was het op dat moment niet goed en regende het al enige tijd. In de loop van de morgen werd het wel wat beter maar echt geweldig was het niet. Het werd wel droog maar de zon kwam niet door de wolken heen. Verder waaide er een redelijke wind uit het Noorden. Alles in allem Bedingungen für einen würzigen vluchtje. Voor al onze duiven moest het te doen zijn omdat ook zelfs de jonge duiven reeds over de nodige ervaring beschikken.

Door de N-wind lag de snelheid niet al te hoog en zou rond de 70 km per uur gaan bedragen. Über 11.53,20 wir haben 1e Taube getakteten. Dit keer een 2-jarige doffer, von 19-1338340. Wir hatten fast 5 minuten op onze 2e Taube Warte, dat is voor zo’n kort vluchtje en zoveel duiven mee best lang. Daar was dan ook wel aan te zien dat ze het onderweg niet makkelijk hadden. Maar gelukkig nadat de 2e er was kwamen ze weer achter elkaar binnen. Het ging niet zo vlot dan de eerste 2 weken maar kwamen toch goed af.

Dit keer waren alle duiven vlot terug, namelijk om 14.03 uur ging de laatste oude doffer over de antenne en konden we de kleppen van de hokken dicht doen. Bij andere liefhebbers die onervaren jongen mee hadden was dit wel anders. Daar zijn meerdere duiven helaas niet thuis gekomen.

Wir hatten dieses Mal 1e duif in de Vereniging met verder 7 Tauben in der ersten 10. Een super resultaat. Weiter hatten wir 52 der 76 Tauben in der Preis. Wederom een fraai percentage van 68% (Siehe Ergebnisse)

Er zijn nog 2 vluchten te gaan. Komend weekend staat Arlon op het programma. Een dikke 300 km, wieder mit N bis NO Wind aber hoffentlich mit besserem Himmel als letzte Woche. Könnte wieder ein schöner Flug werden.

Allen viel Glück bei den Vorbereitungen.

Setze ein Lesezeichen für Permanentlink.

Kommentarfunktion ist geschlossen.