Dizy le Gros

Samstag 14 mei de 1e Midfondvlucht van dit jaar vanuit Dizy le Gross over een afstand van 368 km.

We hebben het totaal aantal ingekorfde duiven terug gebracht naar 40, nämlich 15 Doffer in 25 Hennen.

Dit keer waren de vooruitzichten van het weer goed te noemen en op zaterdag was het ook direct goed duivenweer. De lossing was dan ook al om 08.00 uur en de duiven hadden een super vertrek. De verwachte snelheid met een kalme Westen wind zou ongeveer rond de 90 liegende Meilen pro Stunde. De eerste duiven in de afdeling haalden net die snelheid.

Bei uns die 1e Taube 12.11,25 getaktet. We hadden nog geen duif zien vliegen dus deze was weer mooi op tijd. Het was wederom de jarige duivin 21-1598225, deze is nu voor de 3e keer op rij zeer vroeg in de uitslag. Ze staat dan ook bovenaan bij de duifkampioenen, en dat voor een jarige duivin! Daarna kwamen de duiven wederom zeer goed terug. Binnen het half uur waren er reeds 34 der 40 Zuhause.

Op deze 1e Midfondvlucht hadden we in de vereniging de 1e, 3e, 4e, 5e in 8e Platz mit weiteren 9 Tauben in der ersten 18. Wederom allemaal vroege duiven (Siehe Ergebnisse).

Ook in het rayon stonden de eerste 4 duiven mooi vroeg in de uitslag. Dit keer hadden we in de afdeling 34 der 40 eingesetzte Tauben im Preis, een wel heel fraai percentage van 85%. De prijs percentages zijn dit jaar wel heel bijzonder. Von 1e week 80%, von 2e week 82%, von 3e week 85% en nu de 4e vlucht wederom 85%. Dit is wel heel hoog maar komt natuurlijk ook doordat we gelukkig elke week nog schitterend duivenweer hebben en dan komen de duiven in vorm goed terug.

Komende week wederom een midfondvlucht vanuit Chalons en Champagne over een afstand van 419 km. Zoals nu de vooruitzichten zijn moet het goed komen maar donderdag en vrijdag wel veel regen en onweersbuien. Hopelijk behoren deze zaterdag tot het verleden.

Viel Glück bei den Vorbereitungen und bis nächste Woche.

Setze ein Lesezeichen für Permanentlink.

Kommentarfunktion ist geschlossen.