Dizy le Gros

Samstag 8 mei stond er een vlucht op het programma vanuit Dizy le Gros over een afstand van 368 km. Donderdagavond inkorven dus 2 Nachtkorb.

En dan op donderdagmiddag een bericht van de afdeling dat er waarschijnlijk vrijdag morgen wordt gelost. Dit omdat de weersvoorspellingen voor de zaterdag niet al te best waren. En zondag zou volgens de voorspellingen een dag worden met misschien wel onweer, plotselinge warmte enz. De vooruitzichten voor de vrijdag waren wel goed te noemen. Het nadeel is dan dat met niet vroeg kan lossen omdat de duiven nog een aantal uren moeten staan om de kans te krijgen om water te drinken, tot rust te komen van de reis, usw.. usw.. Maar met vrijdag morgen nog nachtvorst is het niet erg dat er gewacht moet worden zodat de temperatuur nog mooi even kan oplopen. Er werd dan ook gelost om 11.30 Stunde.

We hadden dit keer niet alles ingekorfd, bewust een keer 20 doffers thuis gelaten. We korfden nu 40 duiven in, 9 Doffer in 31 duivinnen mee op de vlucht.

We zagen al dat de eerste duiven van de afdeling rond de 1500 Meter pro Minute flogen. Das ist 90 km pro Stunde, met een westen wind is dat een beste snelheid. Onze eerste duif hebben we geklokt om 15.39,12, diesmal die 3-jährige Henne 18-1552171. Diese Henne ist als einjährige Henne super geflogen, aber als 2-jährige war es etwas weniger. Hopelijk pakt ze het nu weer goed op en volgen er nog meerdere kopprijzen. Een dikke minuut later kwamen er 4 vorbei geflogen. Diese waren 2 Doffer in 2 Hennen. Danach kamen die Tauben einigermaßen gut weg, nicht ganz toll, aber das war's. Auch die ausgewiesenen Tauben gehörten diesmal nicht zu den ersten 10 finden. Jammer maar ook dat is niet altijd even makkelijk.

Wir hatten die 3e, 9e, 10e, 12e in 13 des Vereins (Siehe Ergebnisse). Op zich best goed maar Vincent Bonnes kreeg ze dit keer wel een stuk beter. Vincent had dit keer de 1e, 2e 4e, 5e, 6e, in 7e des Vereins. Op voorhand was Vincent niet erg blij met een vrijdag lossing maar vrijdagmiddag is hij daar wel op terug gekomen. Vincent proficiat met deze gigantische uitslag. Verder hadden we in het rayon 27 der 40 Tauben in der Preis, ein schöner Prozentsatz von 68%.

Komende week wederom een midfondvlucht maar dit keer gewoon op vrijdag inkorven. De losplaats zal Peronne worden. Waarschijnlijk gaat alles weer mee. Wir werden sehen,.

Bis nächste Woche.

Setze ein Lesezeichen für Permanentlink.

Kommentarfunktion ist geschlossen.