Chalons en Champagne

Chalons en Champagne

Samstag 26 Juni 5e midfondvlucht vanuit Nanteuil over een afstand van 463 km. De weersvoorspellingen voor het weekend waren niet geweldig.

Donderdag avond na het inkorven kwam er al een bericht van de afdeling dat er misschien reeds op vrijdag gelost zou worden. De diverse commissies waren het erover eens dat het weekend slecht werd. En inderdaad vrijdag om 10.00 werd er gelost, maar niet in Nanteuil maar de vrachtwagens waren naar Chalons en Champagne gereden. Volgens de deskundigen was daar de grootste kans voor een mooie vlucht.

Wir hatten wieder 30 Tauben eingekorbt, 4 Doffer in 26 Hennen. De wind kwam dit keer uit het ZW en daarom zouden de eerste duiven dit keer rond de 100 km pro Stunde.

Bei uns die 1e Taube getaktet um 14.17,41, dieses Mal die 3 alte Henne 1552174, in het begin van de vitesse heeft ze ook diverse kopprijzen gevlogen. Als 2e kam die 00-1176073 swoops. Ook deze duivin heeft reeds de nodige kopprijzen gevlogen. Het aantal duiven in de vereniging op deze midfondvlucht is inmiddels geslonken tot maar 93, vadaar dat er maar 24 prijzen te verdelen zijn. Wir hatten dieses Mal 2e, 5e, 6e in 7e des Vereins (Siehe Ergebnisse). Vincent Bonnes wieder hatte die 1e in der Vereinigung. Vincent Glückwünsche.

De overige duiven kwamen redelijk af maar de echte spirit is iets minder deze week. Het aantal duiven dat prijs vloog was dit keer 12, wat een percentage van 40% inhoud.

Komend weekend is er geen vitesse- of midfondvlucht, de duiven krijgen dan een weekje rust. Volgende week dan alweer de laatste midfondvlucht van dit jaar. Zeit vergeht.

Ook gaan de jonge duiven van start komend weekend. Hopelijk is het weer goed zaterdag zodat de meeste jonge duiven hun thuishonk terug kunnen vinden.

Good Luck Alle.

Setze ein Lesezeichen für Permanentlink.

Kommentarfunktion ist geschlossen.