Chalons en Champagne

Samstag 13 Juni 3e Midfond vlucht van dit jaar over een afstand van 419 km vanuit Chalons en Champagne.

Wir hatten diese Zeit 30 Tauben eingekorbt, nämlich 3 Doffer in 27 Hennen. De meeste doffers een keertje thuis gelaten zodat die thuis zijn als de duivin thuis komt. Voor de zoveelste keer dit jaar was het weer zaterdag niet al te best en ook deze vlucht werd uitgesteld naar de zondag. Op zondag was het weer direct goed en er kon dan ook meteen om 07.00 zu entladen.

De eerste duiven zouden met de NW wind ongeveer een snelheid halen van 75 km pro Stunde. Über 12.30,37 werd dan ook onze 1e Taube getakteten. Wederom onze 1e getekende doffer, von 19-1338264. Deze 2-jarige doffer heeft dit jaar reeds 7 kop prijzen gevlogen en staat in de meeste duif kampioenschappen bij de bovenste. Bereits 3 mintuen kwam de 2e in 3e duif ook samen aangevlogen en deze gingen op exact dezelfde tijd over de antenne op 12.33,51. Diese waren 2 Hennen, unsere 3e in 4e gezogen. De punten voor zowel het aangewezen als onaangewezen kampioenschap waren hiermee reeds binnen. De overige duiven kwamen daarna ook goed terug. Fast jede Minute oder eine, zodat binnen 19 minuten nadat de eerste er was de helft reeds thuis was.

Wir hatten dieses Mal 1e, 3e, in 4e des Vereins, in het Rayon tegen 1.408 Tauben hatten wir die 1e, 13e in 14e mit weiteren 18 der 30 Tauben in der Preis, een heel fraai percentage van 60% (Siehe Ergebnisse)

Wederom een mooie vlucht met goed weer. Gelukkig is er zaterdag niet gelost. Er zat op zaterdag net als de week er voor een dikke wolkenband over België. Dan kun je beter een dag wachten en maar hopen dat ze het op zondag goed doen.

An diesem Wochenende des 4e Midfond vlucht vanuit Morlincourt over 420 km. Wederom een beste afstand voor een midfondvlucht. (eerder al Nanteuil van 463 km en Chalons van 419 km)

De voortuitzichten van het weer zijn voor woensdag, donderdag en vrijdag best heel warm. Hopelijk valt het zaterdag mee zodat het geen hele zware vlucht wordt. Wir werden sehen, was die.

Succes iedereen en tot volgende week.

Setze ein Lesezeichen für Permanentlink.

Kommentarfunktion ist geschlossen.