Chalons en Champagne

Samstag 11 juli alweer de 3e midfondvlucht van dit seizoen en wel vanaf Chalons en Champagne over een afstand van 419 km.

We hadden dit keer voor het eerst niet alles meer mee. De meeste duiven die vorige week op de eendaagse fond waren geweest hebben we thuis gelaten. Vandaar dat we er 50 ingekorfd hadden, 24 Doffer in 26 Hennen, al met al toch nog een mooi aantal.

Er werd ‘s morgens om 08.00 uur gelost en het weer was goed. Dit keer was het de jarige doffer 19-4105565 “Freddy’ die als eerste kwam aangevlogen. We hebben hem als jonge duif op een bonnetje uit België gekocht. Von 2e en volgende duiven kwamen redelijk af, maar net niet super. De scherpte bij de duiven is deze week net iets minder. Misschien dat het met afgelopen weekend te maken heeft. 2 keer inkorven, op donderdag en vrijdag, beide vluchten uitgesteld, eentje naar de zondag en de andere naar de maandag en dan donderdag avond moesten deze duiven alweer in de korf. Maar goed dat geldt voor iedereen, dus ook voor onze duiven. Het prijspercentage blijft wel goed, we hadden er dit keer 25 der 50 im Preis, een fraai percentage van 50%

Von 19-565 eindigde als 2e im Verein, achter een duif van Vincent Bonnes, die ze geweldig kreeg. Als nächstes haben wir die 5e, 11e, 12e, 13e, 14e usw.. im Verein (Siehe Ergebnisse).

Komend weekend is er een eendaagse fondvlucht vanuit Bourges. We hebben besloten om hier niet op mee te doen en de duiven allemaal een weekje rust te gunnen. Volgende week kunnen ze dan allemaal mee op de midfondvlucht.

Tevens begint komend weekend de eerste vlucht met jonge duiven. Hopelijk wordt het goed weer zodat de meeste jonge duiven terug kunnen komen. We zijn druk aan het africhten en dan moeten we maar zien hoe dat zaterdag verloopt.

Viel Glück allen.

Setze ein Lesezeichen für Permanentlink.

Kommentarfunktion ist geschlossen.