Chalons en Champagne 13 mei 2017

Samstag 13 Mei stond Chalons en Champagne op het programma. Von 2e Midfond vlucht van dit jaar over een afstand van 419 km.

Wir hatten dieses Mal 34 eingekorbt, nämlich 11 Doffer in 23 Hennen. Ze werden mooi op tijd gelost en met een ZW wind zouden ze er ongeveer met 4,5 uur terug zijn.

Het was op de losplaats schitterend weer, of het onderweg overal even goed was is de vraag maar bij ons kwamen de duiven wederom redelijk goed af. Dit was bij een aantal andere liefhebbers helaas wel anders.

De eerste duif kwam werkelijk als een raket aangevlogen en ging dan ook in één streep naar het hok, ze werd dan ook direct geregistreerd en heeft geen seconde verloren. Schitterend zo’n aankomst. Het was dit keer de duivin 14-1570455. Sie wurde getaktet 11.50.59. Het duurde daarna een dikke 5 Minuten vor dem 2e duif kwam aangevlogen. En daarna weer 3 minuten tot de volgende duif. Dann kamen sie wieder zusammen.

Bij het maken van de uitslag bleek maar weer dat we het wederom super hadden gedaan. Wir hatten dieses Mal 2e, 3e, 4e, 6e, 8e, 9e, in 10e des Vereins (Siehe Ergebnisse). So 7 Tauben in der ersten 10, een geweldige uitslag. De aangewezen duiven waren dit keer niet bij de eersten maar het is des te mooier om te zien dat andere duiven het over nemen om vroeg in de uitslag te zitten. Zelfs de jaarlingen zitten er nog steeds zeer goed bij, nu weer 5 bei der ersten 7 unsere.

Zelfs in de diverse standen, Geschwindigkeit, Midfond en Generaal staan we bijna overal, Vereniging, Bereich, Kring en Afdeling bovenaan. Dus tot op heden gaat het helemaal naar wens.

Aankomend weekend staan er 2 vluchten op het programma en wel een Vitesse vlucht en de eerste Eendaags fond vlucht. Het is de bedoeling om op beide vluchten in te korven, über 10 op de eendaagse fond en 25 op de vitesse maar of dat allemaal doorgaat is ook afhankelijk van de weersvooruitzichten. Dat is nu nog te vroeg om daar veel over te zeggen. We zullen zien wat we doen en nemen donderdag daar een beslissing over.

Allen wederom veel succes de komende weken.

Setze ein Lesezeichen für Permanentlink.

Kommentarfunktion ist geschlossen.