Eisen

Samstag 24 April 2e vitesse vlucht van dit seizoen en wel naar Burdinne, een prachtige losplaats in de Ardennen over een afstand van 236 km.

De weersvooruitzichten voor de zaterdag waren de hele week goed. Blijft aan de frisse kant met een beetje kopwind maar verder perfect vliegweer.

Zoals elke week worden alle duiven die er zijn en die mee kunnen ingekorfd. Diesmal gab es sie 62, nämlich 30 Doffer in 32 Hennen. Het is een heel aantal en best veel werk om ze in te korven maar als ze dan zaterdag terug komen weet je weer waar je het voor doet. Mit einem Abstand von 236 km en kopwind is het voor de eerste duiven ongeveer 3 Stunden fliegen. De lossingscommissie heeft keurig gewacht tot 10.00 uur met lossen zodat de temperatuur nog wat kon oplopen. Een prachtige lossing met wel 6 vrachtwagens op facebook bekeken. In totaal rond de 28.000 duiven die de lucht ingingen. Prachtig om te zien.

De duiven had goed getraind en dan zijn op zaterdag de verwachtingen hoog gespannen. We hebben dit jaar een mooie jonge ploeg vliegduiven. Het zijn er 10 die van 2018 zijn, dan nog 17 van het jaar 2019 in 35 jaarlingen van 2020. Het beste resultaat wordt behaald met een relatief jonge ploeg.

Über 13.08 zagen we de eerste aan komen vliegen. Omdat zoals vaak er nog een rondje extra wordt gevlogen kwamen er direct 4 bij zodat er 5 rondvlogen. Von 1e die naar beneden ging was wederom de 19-1338315, een 2-jarige duivin die vorige week ook reeds de 1e plek in de vereniging noteerde. De andere 4 kwamen ook naar beneden en gingen toch wel vlot achter elkaar naar binnen. Die erste 5 waren 4 Hühner und 1 Hahn. Ook onze aangewezen duiven (2 der 3) waren daarbij. De duiven kwamen werkelijk super terug. Elke minuut kwamen er wel een aantal binnen. Dat is het mooie van een vlucht met goed verloop zodat je dubbel weduwschap kunt spelen.

We hoorden van Vincent Bonnes dat hij ons met 1 duif voor zat. Vincent had dan ook de 1e des Vereins. Vincent Glückwünsche. Daarna kwamen onze 5 duiven op plek, 2 , 3, 4, 5 in 6. In de vereniging hadden we verder 24 Tauben in der ersten 44. Ontzettend veel vroege duiven. (Siehe Ergebnisse)

Im Bezirk dagegen 3.724 Tauben, werkelijk een heel fraai aantal, begonnen we op plek 5 und weitere 5 Tauben in der ersten 16. Perfect. Verder hadden we een heel hoog prijs percentage van 76 procent. (47/62 im Preis). Al met al een hele fraaie zaterdag met meerdere kopprijzen en een heel hoog prijs percentage. Dit zal lastig worden om dit vast te houden. Maar we zijn de eerste vluchten van 2021 goed begonnen. Nu vast blijven houden. Hopelijk blijft het de komende zaterdagen goed vliegweer.

Komende zaterdag gaan de duiven naar Quievrain over meer dan 300km. Met wind tegen is dat al 4 Stunden fliegen.

Succes allen met de voorbereidingen en tot volgende week.

Setze ein Lesezeichen für Permanentlink.

Kommentarfunktion ist geschlossen.