Eisen

Samstag 7 Mai wieder das 3e Vitesse vlucht van dit seizoen en wel vanuit Burdinne over een afstand van 236 km. Een prachtige losplaats met volop ruimte midden in de Ardennen.

We hadden er nu 48 eingekorbt und gut 21 Doffer in 27 Hennen. Wederom waren de vooruitzichten op vrijdag niet echt goed voor de zaterdag maar gelukkig viel het allemaal best wel mee. ‘s morgens vroeg motregende het nog wel even maar om 09.15 uur was het reeds opgeklaard en konden de duiven beginnen aan de vlucht naar huis.

De hele week zat de wind in het Noorden en dan verwacht je dat het zaterdag ook zal zijn maar dan is de wind over de gehele vlieglijn gedraaid naar het westen. Gelukkig stond er niet te veel wind maar de snelheid zou daardoor hoger liggen dan de laatste 2 einweichen. De verwachting was dan ook dat de eerste duiven een snelheid zouden halen van rond de 90 km pro Stunde. Doordat ze de wind dan een beetje mee hebben zullen de prijzen ook snel verdeeld zijn.

Über 11.53 uur kwamen de eerste 3 duiven aangevlogen. Ze draaiden nog een rondje en gingen daarna naar beneden. Von 2 jarige doffer 20-1176005 ging als eerste over de antenne en werd geklokt om 11.53,46. Deze doffer is een half broer van de 19-1338264 (zelfde moeder) en heeft nu reeds 3 kopprijzen te pakken. Hij stond dan ook als 2e aangewezen duif op de inkorflijst. Als 2e was het wederom de jarige duivin 21-1598225, die vorige week nog een 2e van de afdeling Noord vloog tegen bijna 15.000 Tauben. Dus zij is nu al 2 keer zeer vroeg geweest in de uitslag. Als 3e was het de 4-jarige duivin die elk jaar minimaal 10 goede prijzen mee pakt. Daarna kwamen er elke minuut wel een aantal duiven binnen zodat we 10 Minuten nach dem 1e duif er was reeds 36 duiven geklokt hadden. Al met al een zeer goede vlucht van de duiven. ‘s middags om 14.00 uur waren alle 48 ingekorfde duiven weer thuis.

Wir hatten dieses Mal 5e, 6e, 7e, 9e in 10e des Vereins mit weiteren 11 Tauben in der ersten 22. Een prachtig resultaat. Verder was het prijs percentage wederom zeer hoog, in de afdeling hadden we 41 der 48 Tauben in der Preis, ein schöner Prozentsatz von 85%. (Siehe Ergebnisse)

G. Heerink had dit keer de 1e im Verein. Gerard proficiat knap gedaan met verder een hele mooie uitslag.

In de standen staan we er ook goed voor. In de vereniging, Rayon en Afdeling staan we op plek 1 bij de onaangewezen standen. Het is nog maar een begin maar dat ziet er fraai uit.

Komende week reeds de eerste midfondvlucht van dit jaar en wel vanuit Dizy le Gross.

Succes weer met de voorbereidingen en tot volgende week.

Setze ein Lesezeichen für Permanentlink.

Kommentarfunktion ist geschlossen.