Boxtel 8 April 2017

Samstag 8 April war die 1e wedvlucht vanuit Boxtel op het programma over een afstand van 140 km. We hadden bijna alle duiven ingekorfd, insgesamt 50 deren 24 Doffer in 26 Hennen. Ze hadden de hele week redelijk getraind, de duivinnen vliegen nog maar een half uurtje rond en de doffers trainen nog minder. We zitten ook nog maar aan het begin van het seizoen. We proberen dit jaar de doffers veel meer in te korven dan dat we de laatste jaren gedaan hebben. We spelen dus dubbel weduwschap. Sowieso alle jaarling doffers (16) gaan voorlopig wekelijks mee. Wir hatten 3 oudere doffers thuis gelaten, deze zijn gekoppeld tegen onze “betere” duivinnen. We willen deze duivinnen belonen voor het vroege thuis komen. (deze duivinnen werden 1e, 6e in 17e des Vereins, perfect dus.)

Zaterdag was het eerst nog even bewolkt en de zichten waren eerst niet al te best. Dit verbeterde snel zodat de duiven om 11.30 uur gelost konden worden. Alhoewel er nog wel veel bewolking aanwezig was waren de zichten heel goed. De eerste duiven werden rond 13.00 ist erwartet. plötzlich 13.06 flog 4 rond. Waar en vanaf welke kant ze kwamen hebben we niet gezien. Zoals bijna altijd als ze met meerdere zijn vliegen ze nog rond en na 3 rondjes vielen ze op de ren. Redelijk vlot daarna gingen ze het hok in. We keken direct op de klok en daar waren er maar 3 geregistreerd. René had direct door dat de witpen 473 niet geklokt was. Deze heeft hij dan ook direct uit het hok gepakt en over de antenne gehouden. Na deze 4 kwamen ze met bosjes uit de lucht vallen. De eerste minuten kwamen ze heel vlot achter elkaar. Zoals zo vaak waren de eerste 8 dit keer allemaal duivinnen. Gelukkig waren er om 13.20 Stunde 46 der 50 terug zodat ze niet lang alleen zitten. Met dit soort vluchten kun je wel dubbel weduwschap vliegen. We wisten wel dat we ze mooi hadden gekregen maar toen de tijden van de 1e duiven van andere liefhebbers op de app kwamen wisten we ook dat we best veel vroege duiven hadden.

‘s Avonds bij het maken van de uitslag bleek dan ook dat de duiven het super gedaan hadden. In onze vereniging tegen 341 Tauben hatten wir die 1e, 3e, 4e, 5e, 6e, 7e, 8e, enz met daarbij 20 Tauben in der ersten 31 (Siehe Ergebnisse). We hadden tevens 33 der 50 Tauben in der Preis, ein guter Prozentsatz von 66%. Een heel goed begin. Verder waren we heel tevreden over de jaarling doffers, ze waren dan wel niet bij de eersten maar er zaten toch 10 der 16 doffers in de prijs. Vrijdagavond bij het inkorven was al te zien dat de motivatie goed zat bij de duiven. Toen we de deur open deden van de duivinnen was het één stofwolk en vlogen ze als gekken op de doffers aan. Mooi om te zien hoe snel ze in het vak van de doffers kunnen komen. Ook al zijn ze nog zo goed en getraind de uiteindelijke motivatie zorgt voor de kopprijzen!

Een goed begin is het halve werk. Dat mag van deze vlucht wel gezegd worden. Het is nu zaak de duiven gezond te houden. Verder zal de training heel langzaam worden opgevoerd maar daar nemen we de hele maand April de tijd voor. Het kan zijn dat we aankomend weekend een aantal oudere doffers thuis laten maar het aantal ingekorfde duiven zal uitkomen op ongeveer 45.

Komend weekend gaan de duiven naar Heusden – Zolder, dies über eine Entfernung von 183 km.

Viel Glück allen.

Setze ein Lesezeichen für Permanentlink.

Kommentarfunktion ist geschlossen.