Asse Zellik en Pithiviers 20 mei 2017

Asse Zellik

Afgelopen zaterdag werden de duiven gelost in Asse Zellik over een afstand van 247 km. Wir hatten dieses Mal 28 mit, 14 doffes en 14 Hennen. Terwijl alle andere afdelingen allemaal al waren gelost moesten die van ons nog even wachten, het was op de losplaats regenachtig en bewolkt. Dit trok echter snel weg zodat ze om 11.30 uur gelost konden worden. Het was een redelijk goed vertrek.

De eersten zouden zo rond de 100 km per uur vliegen en dat kwam ook inderdaad zo uit. Auf 13.56 eine Stunde flog herein. Meestal als ze alleen zijn gaan ze redelijk vlot en snel naar beneden. diese 16-1173611 doffer echter niet. We waren op een gegeven moment de tel kwijt over het aantal rondjes wat die bleef draaien. Een stuk of 8 rondjes heeft die wel gedraaid. Uiteindelijk op 13.58.28 werd die geconstateerd. Von 2e in 3e duif gingen redelijk goed naar beneden en werden om 14.00 uur geconstateerd. Unsere 1e aangewezen duif was 4e en werd om 14.01.19 getaktet.

Bij het maken van de uitslag zagen we dat de rondjes van de 1e duif net een aantal teveel zijn geweest voor een 1e plek in de vereniging maar kwam deze doffer op de 3e Ort. Er waren veel liefhebbers die hun eerste duif mooi op tijd hadden zodat er 6 liefhebbers bij de eerste 8 Tauben.

We hadden dit keer verder nog de 9e, 12e, 14e enz van de vereniging met verder 11 Tauben in der ersten 36 im Verein. Niet slecht maar wel iets minder dan dat we de laatste weken gewend waren. siehe Ergebnisse

Wir hatten insgesamt 17 der 28 im Preis, wat dat betreft een mooi percentage van 61% Preis. Dat is goed maar het aantal kopduiven had iets beter moeten zijn, maar dat is duivensport en deze vlucht vooral seconden waar het om draaide.

Pithiviers

Tevens was er de eerste eendaagse fondvlucht van het seizoen en wel naar Pithiviers over een afstand van 573 km. Deze duiven werden in Frankrijk ook pas om 11.10 uur gelost vanwege de aanwezige bewolking op de losplaats. Op deze vlucht hadden we er 9 eingekorbt. Allemaal duivinnen, 2 in 3 jarigen. Deze zouden zo rond de klok van 17.00 uur komen. und in der Tat 16.59.10 kwam de eerste aangevlogen onze 1e auf die gezogene 15-1331400.

De overige duiven waren binnen een uur nadat de eerste er was allemaal terug gekeerd. Ze kwamen ook goed af en dat over een afstand van 573 km, de wind hadden ze dan ook vanuit het zuidwesten.

In der Vereinigung hatten wir die 5e en in totaal hadden we 4 der 9 Tauben in der Preis. siehe Ergebnisse

Al met al een redelijk weekend maar niet echt top. Inkorven op 2 vluchten eist wat dat betreft een beetje scherpte van de duiven en dat is wel jammer maar helaas niet anders.

Op naar het komend weekend en wederom een Vitesse vlucht vanuit Quievrain.

Viel Glück und bis nächste Woche.

Setze ein Lesezeichen für Permanentlink.

Kommentarfunktion ist geschlossen.