Asse-Zellik 22 April 2017

Samstag 22 April stond een vitesse vlucht op het programma vanuit Asse Zellik. We hadden net als vorige week 44 eingekorbt, 25 Hühner und 19 Doffer. Ze hadden goed getraind de afgelopen week maar door de kou komen ze nog niet echt in vorm. Wederom werd het een middag lossing. Doordat er een regenfront van Noord-West naar het Zuid-Oosten trok duurde het even voordat het ook in Zuid Nederland en Belgie opklaarde en goed weer begon te worden om te lossen. Bij ons in Twente was het de hele dag goed maar wel koud weer. schließlich 12.30 hr, entladen.

Wat we uit het Gelderse gehoord hadden moesten we voor een vroege duif rond 15.40 Std. Het duurde even voordat de eerste er aan kwam vliegen maar om 15.45 kam 2 tegelijk aan. Vlot kwamen de 3e, 4e in 5e ook aanvliegen. De punten waren wat dat betreft binnen. Daarna kwamen ze niet echt heel vlot maar het druppelde wel door. Op dit soort vluchten heb je graag dat ze binnen een kwartier nadat de eerste er is grotendeels thuis zijn. Helaas was dat niet het geval.

Dit keer was wederom de duivin 14-1570473 de eerste en dit keer ook in de klok. Auf der 1e vlucht was ze ook al eerste maar was ze zo snel dat ze niet werd geconstateerd als eerste, ze moest uit het hok worden gepakt en over de antenne worden gehouden om geconstateerd te worden. Dit keer waren de 2e in 3e duif zelfs doffers, dat is bij ons niet gebruikelijk maar natuurlijk wel fraai dat die zich nu ook laten zien. Wir hatten dieses Mal 3e, 4e, 6e 10e in 11e des Vereins (Siehe Ergebnisse). Al met al niet verkeerd en voor de punten genoeg op zo’n vitesse vlucht. De aangewezen duiven kunnen we nog niet echt mee scoren maar dat bewaren we hopelijk voor de midfond en eendaagse fond vluchten.

Weiter hatten wir 21 der 44 Tauben in der Preis. Toch voor deze vlucht een mooi percentage van 48%.

Aankomend weekend wederom een vitesse vlucht en dit keer vanuit Quievrain, alweer over een afstand van meer dan 300 km. Helaas blijft het koud deze week maar we zullen ze allemaal blijven inkorven. Volgende week hebben we al de eerste midfond vlucht en zoals de verwachtingen nu zijn wordt het dan ook warmer voor de duiven veel prettiger.

Succes allemaal weer de komende week en hopelijk een keer een normale ochtend lossing, wir werden sehen.

 

Setze ein Lesezeichen für Permanentlink.

Kommentarfunktion ist geschlossen.