Arlon

Samstag 4 September 4e Natoervlucht vanuit Arlon over een afstand van 306 km.

We hadden de meeste duiven nog wel weer ingekorfd, dit waren er dit keer in totaal 62 nämlich 14 Doffer, 24 Hühner und 24 Jugendliche. De oude duiven vallen al aardig in de rui vandaar dat we een aantal hebben thuis gelaten.

De hele week kijk je naar de weersvooruitzichten en die zouden goed zijn voor de zaterdag. Een kalme NO wind en zonnig weer. Als het dan zaterdag morgen is en het weer bericht meld een grijze start en daarna opklaringen dan hoop je dat het allemaal maar weer goed komt en dat ze niet te vroeg lossen. Helaas kwam dat niet goed. Es ging um 10.00 uur al gelost. Op de losplaats was het wel goed, echter op de radar kon je toen al zien dat ze boven Zuid Nederland tegen de zware bewolking aan zouden vliegen. Die was dan echt nog niet opgelost. De zichten waren daar zeer slecht. Und das ist passiert. Er zijn altijd een aantal duiven die er wel goed door komen maar het verloop was daarna voor een vlucht over 306 km zeer slecht te noemen.

Von 1e duif ging bij ons om 14.19 uur over de antenne en die haalde een snelheid van 71 km pro Stunde. Daarna kwamen er wel duiven maar zeer traag. Gelukkig zijn alle oude duiven terug gekomen en van de jonge duiven zijn er 3 achter gebleven.

We hadden dit keer in de vereniging zowel bij de jonge als de oude duiven de 1e Platz. Dat is uiteraard mooi maar we hadden graag gezien dat het een normale vlucht was geweest.
Bekijk de uitslag van de Jugendliche und Natour

Het concours voor de prijzen stond bijna anderhalf uur open. Veel en veel te lang voor zo’n kort vluchtje.

Manchmal fragt man sich, ob das Freigabekomitee keine Radarbilder hat, auf denen sie sehen können, wie das Wetter unterwegs ist. Alle anderen Abteilungen im Norden des Landes wurden Stunden später freigelassen als unsere Abteilung und die Fortschritte dort waren überall gut.

Nächsten Samstag ist der letzte Natoer-Flug, aber wir haben uns entschieden, daran nicht mehr teilzunehmen. Fühl dich gut für dieses Jahr. Wir geben den Tauben Ruhe, damit sie die Mauser gut überstehen.

Für alle die noch mitmachen, viel glück und bis später.

Setze ein Lesezeichen für Permanentlink.

Kommentarfunktion ist geschlossen.