Arlon

Samstag 18 Juni 4e Mitteldistanz-Rennen in dieser Saison. Doordat het hitteprotocol van toepassing was werden de duiven niet op donderdag maar op vrijdagavond ingekorfd.

De losplaats werd gewijzigd naar Arlon over een afstand van 306 km.

Helaas werd het door het warme weer en de slechte lucht de minste vlucht tot nu toe. Doordat de wind toch nog uit het ZW kwam hadden we verwacht dat het mee zou vallen maar nu blijkt maar weer dat duiven slecht tegen extreme hitte en de daarmee wazige, heiige lucht kunnen. Het oriëntatie vermogen wordt dan direct een stuk minder. Het verloop was dan ook zeer slecht en dit was bij bijna alle liefhebbers het geval en tevens bij alle afdelingen in Nederland.

De eerste duiven haalden ongeveer 90 km per uur maar het duurde wel erg lang dat de duiven terug kwamen. We moesten zelfs 10 Minuten warten auf unsere 2 duif nadat de 1e Dove war.

Von 1e duif was de 2-jarige doffer 20-1176063, een goeie doffer maar als deze op kop komt dan weet je al dat het een vreemd vluchtje zal worden. Deze doffer vloog een 2e in de vereniging en in het rayon toch nog een 6e Platz, op zich best fraai (Siehe Ergebnisse).

Weiter hatten wir 17 der 37 Tauben in der Preis. Niet verkeerd maar dat kun je met zo’n vlucht verwachten.

Komende week een vitessevlucht vanuit waarschijnlijk Bierges. Het wordt wederom warm maar hopelijk valt het mee.

Viel Glück und bis nächste Woche.

Setze ein Lesezeichen für Permanentlink.

Kommentarfunktion ist geschlossen.