Charlevilles

Zaterdag 15 juni alweer de 5e Vitessevlucht van dit seizoen en dit keer van uit Charlevilles over een afstand van 328 km.

Mettet stond op het programma maar omdat daar niet gelost kon worden moesten ze naar een alternatieve plaats en dat valt blijkbaar niet mee. Uiteindelijk is het Charlevilles geworden, dit betekende wel een dikke 60 km verder dan oorspronkelijk de bedoeling was. Omdat de wind best hard was en uit het ZW kwam was dit uiteindelijk een heel goed alternatief.

We hadden 38 duiven ingekorfd op deze vitessevlucht, en wel 18 doffers en 20 duivinnen.

Het was zaterdag eerst nog regenachtig maar deze regen trok door de harde wind snel weg naar Duitsland zodat er om 10.00 uur gelost kon worden. De verwachting was dat de snelheid van de duiven rond de 120 km per uur zou liggen. En zo gebeurde het ook, de eerste kwam zeer hoog aangevlogen, daardoor deed ze nog een rondje om de bomen en viel daarna op het dak in plaats van op de rennen voor het hok. Daardoor duurde het nog al met al wel 15 seconden voordat ze over de antenne liep.

Het was dit keer de 2 jarige duivin 22-8161980 die als jonge duif ook reeds een keer zeer vroeg (1e plek) in de uitslag stond. De overige duiven kwamen ook wederom goed af.

In de vereniging hadden we dit keer de 1e prijs (zie uitslag), ook in het Rayon tegen 1520 duiven stond ze op plek 1, in de gehele afdeling tegen bijna 12.000 duiven kwam ze op plek 2 terecht. Het scheelde 2 seconden met plek 1. Het zat er dus wel in maar zo gaat het ook soms, even op het dak scheelt een aantal seconden.

Verder zaten dit keer 21 van de 38 duiven in de prijs. Al met al een goeie vlucht.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.