Charleville Mezieres

Zaterdag 27 mei alweer de 4e Vitessevlucht van dit seizoen. De losplaats zou Mettet zijn maar door plaatselijke werkzaamheden kon daar niet gelost worden en moest er worden uitgeweken naar een andere losplaats.

Er werd gekozen voor Charleville de Mezieres. Doordat de omstandigheden de laatste weken best zwaar waren met steeds maar weer een NO wind hadden we verwacht dat ze een losplaats zouden nemen die dichter bij huis zou liggen. Maar nee hoor, onze afdeling kiest bijna altijd voor langere afstanden en dit keer ging het om 328 km en dat voor een Vitesse vlucht. Andere afdelingen, voorbeeld Gebr. Leideman, afdeling 10 hebben een afstand van 137 km. Echt vitesse.

Maar wat je ook probeert richting afdeling, ze begrijpen het niet en gaan niet voor de duiven. Ze moeten het maar doen ook voor komend weekend staat er weer een Midfondvlucht van 470 km op het programma, wederom NO wind. Andere afdelingen vliegen 470 km en hebben het over een dagfondvlucht. Maar helaas, dan speel je toch op Tienen, dat is het antwoord van de afdeling, dat zijn testvluchten voor de overnachtfond. Op zich kan dat natuurlijk maar ze begrijpen dan niet dat je voor kampioenschappen vliegt, op verenigingsnivo, afdelingsnivo maar ook landelijk. Als de duiven dan wekelijks 150 tot 200 km meer moeten vliegen dan andere afdelingen dan moet je het niet vreemd vinden dat onze duiven niet die punten kunnen halen die duiven in andere afdelingen behalen.

Maar goed, deze vitessevlucht was wederom een pittige met NO wind. We hadden daarom de doffers laten zitten en kwamen met alleen de duivinnen aan de start, dit keer 27.

De lossing was gelukkig om 8.30 uur, en niet zoals vorige week reeds om 7.30 als de zichten nog niet goed zijn, zoals op de radar te zien was. Vroeg lossen is vaak funest voor de duiven omdat dan het zicht, een witte waas in de lucht, nog niet goed is. Het is de hele dag goed weer, dus waarom dan vroeg lossen, dat is niet nodig.

De snelheid van de eerste duif lag rond 74 km per uur. De eerste 2 waren bij elkaar en gingen super snel naar beneden. De 20-1176070 ging als eerste over de antenne en werd geklokt op 12.59.07. De 2e duif was de 22-8161984, zij werd geklokt om 12.59.13. Allebei duiven die bijna wekelijks vroeg in de uitslag zitten. Dit waren echt wel vroege duiven want we moesten bijna 7 minuten wachten voordat onze 3 duif er was. Daarna kwamen ze super goed af.

We hadden dit keer in de vereniging de 1e en 2e, met verder 24 van de 27 duiven in de prijs. Een super fraai percentage van 89% (zie uitslag). Ook in het rayon zaten we dit keer vroeg, een 2e en 3e plek.

Komende week zoals gezegd een zware midfond vanuit Nanteuil met wederom NO wind. We zullen zien wat dat weer oplevert.

Succes allen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.