Charleville de Mezieres

Zaterdag 28 april 2018 alweer de 4e Vitesse vlucht van dit seizoen. We zouden naar Quievrain maar aangezien de Belgische duiven werden verplaatst van de zondag naar de zaterdag en ook Quievrain als losplaats hadden moesten wij uitwijken naar Charleville de Mezieres.

We speelden dit keer met 57 duiven, 26 doffers en 31 duivinnen. Wederom een mooi aantal. Het werd dit keer een vlucht met goed duivenweer, goede zichten en een harde zuidwestenwind.

De lossing was om 09.10 uur. De afstand was dit keer 328 km. Met een Zuidwesten wind doen de eersten er dan ongeveer een dikke 3 uur over. We werden dan ook wel een beetje verrast toen de 1e duif reeds om 12.07 uur aan kwam vliegen. Ze vloog nog een rondje en ging daarna nog even op de ren zitten. Hierdoor verspeelde ze de nodige seconden voor de 1e plek in de vereniging maar een wel verdiende 2e plek was haar plaats. Dit keer was het de 17-1741569, wederom een jaarling duivin.

Daarna kwamen ze redelijk vlot thuis. We hadden dit keer de 2e, 5e en 9e plek in de vereniging met 7 duiven bij de eerste 21. Vincent Bonnes had wederom de 1e plek met daarnaast vele vroege duiven. Vincent proficiat. Klik hier voor de uitslag.

Komende week begint de 1e Midfond vlucht van dit seizoen. Het is de bedoeling dat er wordt gelost in Laon over een afstand van 380km. Zoals de vooruitzichten nu zijn zal de wind de oosthoek opzoeken zodat het een mooi pittig vluchtje zal gaan worden. Ze zullen er dan zo ongeveer tussen de 5 en 6 uur over gaan doen.

Hopelijk zijn de duiven genoeg getraind en maken ze er een mooi begin van de Midfond van.

Succes allen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.