Chalons en Champagne

Zaterdag 17 juni stond Chalons en Chamagne op het programma. De 4e midfondvlucht van het seizoen over een afstand van 419 km.

We korven elke week steeds weer een mooi aantal duiven in en dit keer waren dat er 32, waarvan 14 doffers en 18 duivinnen.

Het trainen van de duiven bij huis wordt heel langzaam iets minder, dit komt door dat we steeds verder komen in het seizoen maar ook omdat de temperaturen aardig oplopen de laatste weken en het ‘s avonds voor de duiven best warm is en de animo om hard te trainen wel afneemt.

Vorige week waren ze allemaal heel snel en goed thuis gekomen van een Vitesse vlucht en dan hoop je maar dat ze op een Midfond vlucht dit ook weer doen.

Voor hele vroege duiven zouden we om goed 16.00 uur moeten zitten. Dat ging helaas niet gebeuren. We moesten wachten tot 16.17 uur voordat de 1e kwam aangevlogen. Toen deze doffer nog een rondje deed kwam nummer 2 en 3 ook al aangevlogen. Ze zaten dus heel dicht bij elkaar.

Daarna kwamen ze voor een Midfond vlucht best goed terug. Op 16.27 uur, dus 10 minuten na de 1e hadden we reeds 14 duiven geklokt. Als we 1 echte kop duif erbij hadden gehad was het een super uitslag geweest. Nu waren we al met al ook nog wel tevreden.

In de uitslag hadden we de 6e, 7e, 8e, 10e, enz van de vereniging en verder 14 duiven bij de eerste 26. Daar mochten we zeker tevreden over zijn. (zie uitslag).

In de meeste standen staan we er nog steeds goed voor en we moeten zien dat we de resterende 3 vluchten goed door komen.

Verder zijn we de laatste weken begonnen met het africhten van de jonge duiven. Tot op heden gaat dat voortreffelijk. We hebben er op dit moment nog 65 en zijn met het africhten nog geen enkele duif verloren maar laten we niet te vroeg juichen, er komen ook voor de jonge duiven nog andere vluchten.

Succes allemaal het komend weekend.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.