Chalons en Champagne

Zaterdag 04 juni de 3e midfondvlucht van dit seizoen vanuit Chalons en Champagne. Op het programma stond Nanteuil maar de verwachting op de donderdagavond waren dat het daar zaterdag morgen niet best zou zijn om te lossen, vandaar dat ze al op tijd hebben besloten om een andere losplaats te nemen. Op zich is dat een juiste beslissing om op tijd te verkassen van losplaats maar om dan zaterdag morgen reeds om 7.00 uur te lossen terwijl de zichten niet goed zijn voor de duiven is dan weer een raadsel waarom er zo vroeg gelost wordt. De weersverwachtingen waren voor de hele dag goed te noemen en daarom had best gewacht kunnen worden tot 8.00 uur of desnoods 9.00 uur om te lossen. Op de radar was heel goed te zien dat de zichten op 7.00 uur niet goed waren. En als je dan leest op de site van de afdeling dat het vertrek niet goed of super was maar redelijk dan weet je al dat het een zware lastige vlucht voor de duiven zal gaan worden. Jammer dat de eindverantwoordelijke van de lossingscommissie op die dag niet in overleg gaat met zijn collega’s van de commissie.

Door de sterke NO wind zou de snelheid van de eerste duiven rond de 70 km per uur gaan liggen. De eerste duiven zouden dan rond 13.00 bij ons arriveren. Helaas moesten we wachten tot 13.19,30 dat onze 1e duif over de antenne ging. Het was de jarige doffer 21-1598206. De duiven daarna kwamen nog redelijk maar lang niet zoals we gehoopt en verwacht hadden.

In de vereniging hadden we dit keer de 3e, 4e en 6e plek (zie uitslag). Omdat het een vlucht was met een stroef verloop hadden we dan ook maar 20 van de 35 duiven in de prijs. Ook de aangewezen duiven waren niet in de kop van de uitslag te vinden.

Komende week de 5e vitessevlucht van het seizoen vanuit Arlon. Hopelijk wordt dat een mooie vlucht.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.