Chalons en Champagne

Chalons en Champagne

Zaterdag 26 juni de 5e midfondvlucht vanuit Nanteuil over een afstand van 463 km. De weersvoorspellingen voor het weekend waren niet geweldig.

Donderdag avond na het inkorven kwam er al een bericht van de afdeling dat er misschien reeds op vrijdag gelost zou worden. De diverse commissies waren het erover eens dat het weekend slecht werd. En inderdaad vrijdag om 10.00 werd er gelost, maar niet in Nanteuil maar de vrachtwagens waren naar Chalons en Champagne gereden. Volgens de deskundigen was daar de grootste kans voor een mooie vlucht.

We hadden wederom 30 duiven ingekorfd, 4 doffers en 26 duivinnen. De wind kwam dit keer uit het ZW en daarom zouden de eerste duiven dit keer rond de 100 km per uur gaan vliegen.

Bij ons werd de 1e duif geklokt om 14.17,41, dit keer de 3 jarige duivin 1552174, in het begin van de vitesse heeft ze ook diverse kopprijzen gevlogen. Als 2e kwam de 00-1176073 aangevlogen. Ook deze duivin heeft reeds de nodige kopprijzen gevlogen. Het aantal duiven in de vereniging op deze midfondvlucht is inmiddels geslonken tot maar 93, vadaar dat er maar 24 prijzen te verdelen zijn. We hadden dit keer de 2e, 5e, 6e en 7e van de vereniging (zie uitslag). Vincent Bonnes had wederom de 1e in de Vereniging. Vincent proficiat.

De overige duiven kwamen redelijk af maar de echte spirit is iets minder deze week. Het aantal duiven dat prijs vloog was dit keer 12, wat een percentage van 40% inhoud.

Komend weekend is er geen vitesse- of midfondvlucht, de duiven krijgen dan een weekje rust. Volgende week dan alweer de laatste midfondvlucht van dit jaar. De tijd vliegt.

Ook gaan de jonge duiven van start komend weekend. Hopelijk is het weer goed zaterdag zodat de meeste jonge duiven hun thuishonk terug kunnen vinden.

Succes allemaal.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.